Now Reading:
Zagrebu nedostaje kvalitetnih nekretnina
Full Article 2 minutes read

Zagrebu nedostaje kvalitetnih nekretnina

stan

Zagreb je na oglasniku Crozilla.com tijekom kolovoza bio najtraženiji grad za kupnju kuća i stanova, no unatoč velikoj potražnji, na tržištu ipak nedostaje kvalitetnih nekretnina, posebno novogradnje.

Standardno u Zagrebu su najviše traženi obiteljski stanovi, kvalitetnog rasporeda, dvosobni i trosobni u uređenim kvartovima koji sadrže svu potrebnu infrastrukturu za lagodan život kao što su blizina javnog gradskog prijevoza, škole, vrtića, dom zdravlja, trgovine i dr. Također je primijećen trend iseljavanja i na žalost slabije potražnje u samom centru grada, u korist nekretnina u predgrađu. Razlog je naravno potres.“- rekla je Diana Perger, vlasnica agencije za nekretnine Euro-interijeri, za Crozilla.com.

Slabiji interes za nekretninama u središtu Zagreba posljednjih je mjeseci zabilježen i na oglasniku Crozilla.com, pa su najtraženiji kvartovi za kupnju stanova tijekom kolovoza bili Trešnjevka, Dubrava i Maksimir, a tek onda i Centar.

„Tražene su obiteljske kuće, ali i stanovi u novogradnji ili novije gradnje. Upravo takvih nekretnina nedostaje već godinama.“ – za Crozilla.com rekla je Ivana Čikić te dodala kako na području Zagreba već godinama postoji deficit kvalitetnih nekretnina u ponudi, te dodaje

To su nekretnine koje imaju sljedeće kriterije: dobru lokaciju, funkcionalan i iskorišten raspored prostorija, dobro stanje u smislu da se zgrada održava i da se zajednički dijelovi zgrade redovno saniraju i uređuju, te urednu dokumentaciju. Kupci gotovo uvijek moraju raditi kompromise kada kupuju nekretnine, svoje prioritete smanjuju na dva ili tri ključna kriterija koja su njima najbitnija, a na druge nedostatke moraju zatvoriti oči.“https://news.crozilla.com/deficit-kvalitetnih-nekretnina-na-trzistu/?_ga=2.48860006.1549352863.1601265490-176937865.1598257052

www.sjever.hr/Crozilla.com 28.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.