Now Reading:
Vozio pijan i udario biciklisticu
Full Article 3 minutes read

Vozio pijan i udario biciklisticu

policija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to deset prometnih nesreća sa materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, izvijestila je PU varaždinska.

U subotu, 26. rujna oko 17.25 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.42 g/kg. Upravljao je u smjeru ulice Stanka Vraza. Vozilom se nije držao sredine obilježene prometne trake, već je vozilom skrenuo u desno na biciklističku traku i prednjim je djelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljala 83-godišnjakinja. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Policija je izvijestila i o prekršajima tijekom vikenda.

U subotu, 26. rujna u 20.45 sati u Hrženici, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 g/kg, te da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Osumnjičeni je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje je nakon saslušanja od strane sutkinje pušten na slobodu.

U subotu, 26. rujna u 23.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.14 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnijeti je Prekršajni nalog.

U nedjelju, 27. rujna oko 19.35 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.92 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnijeti je Optužni prijedlog.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 108 prekršaja. Najviše, 38, zbog nepoštivanja ograničenja brzine.

sjever.hr

28.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.