Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Početak loš, ali bit će bolje! Evo kakve nas temperature očekuju sredinom tjedna
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Početak loš, ali bit će bolje! Evo kakve nas temperature očekuju sredinom tjedna

kiša

Posljednji su rujanski dani i jesen je u ovom svom prvom dijelu bila hladnija i „opakija” nego što je inače, no uskoro ćemo opet moći uživati u suncu i mirnijem vremenu, uz više temperature…do novih kiša!

Krenimo s današnjom prognozom DHMZ-a:

Ponedjeljak nam donosi promjenljivo vrijeme: bit će oblačno povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne se u većini krajeva očekuju sunčana razdoblja, a kiše i pljuskova bit će još uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu.
Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a u Slavoniji u noći i prijepodne i jugoistočnjak. Na Jadranu jak i olujan jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu u noći i ujutro jaka do olujna bura i sjeverozapadnjak. Poslijepodne vjetar posvuda u slabljenju.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, a na moru od 13 do 17 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

Vrijeme narednih dana

U unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro mjestimice magla, osobito u srijedu. U četvrtak uz više oblaka u gorskim predjelima može biti malo kiše.
Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, dok će u četvrtak zapuhati jugozapadnjak. Jutra svježa, a najviša dnevna temperatura zraka u porastu. Na Jadranu djelomice, u srijedu i pretežno vedro.
U utorak su u Dalmaciji mogući lokalni pljuskovi, a u četvrtak na sjevernom Jadranu uz više oblaka ponegdje može biti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo i jugozapadnjak.

Temperatura zraka, i najniža jutarnja i najviša dnevna u postupnom porastu pa će srijeda i četvrtak biti ugodno topli, s temperaturom koja će u nekim dijelovima unutrašnjosti porasti i do 24 stupnja.

Petak nam, na žalost, donosi novu kišu, ali bit će kratkotrajna – subota bi, prema trenutnim prognozama, trebala biti suha, ponovo s temprraturom oko 24 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Nastavlja se razdoblje razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika, koje će biti jače izražene uz Jadran. Osjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici se mogu žaliti na umor, razdražljivost i slabiju koncentraciju, a tegobe će biti izraženije uz obalu Jadrana.

ak/sjever.hr/dhmz

28.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.