Now Reading:
RASPLET DRAME U SDP-u U drugi krug utrke za Bernardićeva nasljednika idu Grbin i Kolar
Full Article 1 minutes read

RASPLET DRAME U SDP-u U drugi krug utrke za Bernardićeva nasljednika idu Grbin i Kolar

Prema zadnjim informacijama u drugi krug za izbor predsjednika SDP-a idu, kao što se isprva i predviđalo, zastupnik Peđa Grbin i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

U konačnu utrku za predsjednika stranke Grbin ide s velikom prednošću. Naime, na 97,5 posto obrađenih glasova pokazalo se da je od čak pet kandidata dobio podršku 41 posto članstva, a Kolar njih 26 posto. U svim gradovima i većim sredinama uvjerljivo je pobijedio Grbin, piše Jutarnji list.
U subotu kasno navečer prema stanju prebrojenih glasova bila je mala razlika između Kolara i Ranka Ostojića pa je postalo neizvjesno tko će se s Grbinom sučeliti u drugom krugu. No, nakon prebrojavanja preostalih glasova, jasno je da je to Kolar.

Treći po broju glasova je Ranko Ostojić, slijedi Mirela Ahmetović, dok je Marino Percan dobio manje od 0,5 posto glasova.

Izborni rezultati pokazuju da je Grbin pobijedio u velikim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, dok je Kolar osvojio Split, Vukovar, Koprivnicu. Ranko Ostojić je dominirao u dijelu Dalmacije, poput Dubrovnika i više manjih mjesta.

Ovdje pročitajte cijeli članak.

www.sjever.hrjutarnji-hr

27.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.