Now Reading:
USUSRET SVJETSKOM DANU TURIZMA Podijelite najdraže uspomene iz Zagorja i sudjelujte u nagradnoj igri!
Full Article 3 minutes read

USUSRET SVJETSKOM DANU TURIZMA Podijelite najdraže uspomene iz Zagorja i sudjelujte u nagradnoj igri!

Veliki tabor

Svake se godine 27. rujna pod okriljem Svjetske turističke organizacije (UNWTO) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day), s ciljem da se unutar međunarodne zajednice jača svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju.

Uvođenjem inovacija te digitalizacijom, među ciljevima unutar šire filozofije održivog razvoja, turizmu se otvaraju mogućnosti da se značajnije uključi u život zajednice, da osnaži lokalnu zajednicu i da djelotvorno raspolaže resursima.

Ovogodišnje gesto WTD je Turizam i ruralni razvoj (Tourism & Rural Development) budući da je ovo sektorska jedinstvena prilika da postiže gospodarski razvoj i osigura mogućnosti izvan velikih gradskih središta, uključujući i one zajednice koje bi inače ostale po strani. Ovogodišnji Svjetski dan turizma posebice naglašava važnost uloge koju turizam ima u očuvanju i promociji kulture i baštine diljem svijeta.

Turizam se dokazao kao spas za mnoge ruralne zajednice i to na način da im pomaže zadržati njihovu jedinstvenu prirodnu i kulturnu baštinu, podupire projekte konzervacije i očuvanja, uključujući i zaštitu ugroženih vrsta, zaboravljenih tradicija ili okusa. Turizam ne samo da potiče zapošljavanje, posebice žene i mladih, već i osigurava brojne mogućnosti za teritorijalnu koheziju i društveno-ekonomsku inkluziju za najranjivije regije. Ovogodišnja COVID-19 pandemija zaustavila je turistička kretanja, a sektor se našao među najpogođenijim s milijunima zaposlenih u riziku od otpuštanja. Upravo je sada kada je potrebno udružiti snage za ponovno pokretanje turizma, više nego ikada prije, moramo biti svjesni odgovornosti i osigurati da benefiti turizma budu dostupni svima. Kriza nam je omogućila da razmislimo o turističkom sektoru i doprinosima koje nudi ljudima i planeti; mogućnost da se izgradi još održiviji, inkluzivniji i otporniji turizam. Fokus ruralnog razvoja u turističkim politikama kroz edukaciju, investicije, inovacije i tehnologiju može transformirati živote milijunima, očuvati naš okoliš i našu kulturu. Kao ultimativni horizontalni sektor, turizam direktno ili indirektno doprinosi svim ciljevima održivog razvoja.

Pridružujemo se akciji te vas pozivamo da na društvenim mrežama Zagorske razvojne agencije (Facebook, Instagram i LinkedIn) podijelite svoje najdraže uspomene Zagorja u obliku fotografija ili video zapisa (pejzaža, atrakcije, motiv..), a one najaktivnije i s najviše lajkova na fotki darivat ćemo našim poklon-paketom iznenađenja! Objavu vaših fotografija i video zapisa označite sa: #svjetskidanturizma2020 #WTD2020 #budimoodgovorni #visitzagorje

Sretan vam Svjetski dan turizma!

Skrećemo pozornost da budite odgovorni i da se pridržavate higijenskih i ostalih preventivnih mjera distance koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i pružatelja turističkih usluga i domaćina!

sjever.hr 26.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.