Now Reading:
Kolar i Grbin idu u drugi krug izbora za šefa SDP-a!!!KOLAR: “Drugi krug je utakmica jedan na jedan”
Full Article 2 minutes read

Kolar i Grbin idu u drugi krug izbora za šefa SDP-a!!!KOLAR: “Drugi krug je utakmica jedan na jedan”

21:57Željko Kolar za N1 je rekao da je drugi krug druga utakmica jedan na jedan. “Bit će vrlo interesantno da razmjenimo naše poglede na budućnost SDP-a.”

Misli da razlika između njega i Grbina nije prevelika. “Kolegice i kolege na terenu su izabrale svojeg kandidata i ne treba tu nikakvo posebno objašnjenje, a u drugom krugu će se ponovno miješati karte.” 

Kolar misli da je članicama i članovima stalo do SDP-a. “Umjesto sukoba suradnja i SDP će ubrzo pokazati svoju snagu. Peđa Grbin je jedan od najaktivnijih zastupnika, za njega ima mjesta u vrhu stranke i za Mirelu i Ranka i ostale kolegice i kolege”, odgovorio je na pitanje ima li mjesta za protukandidate ako pobijedi. “Ne smijemo se dijeliti, ne trebamo se u svemu slagati, ali ključno je da se pridržavamo odluka koje većina donese.” 

Na pitanje zašto je SDP u tako lošem stanju kaže da su se previše bavili samima sobom i to su im građani poslali jasnu poruku na izborima. 

“Da se ne osjećam sposobnim biti premijer ne bih se kandidirao za predsjednika SDP-a”, ustvrdio je Kolar. 

21:30 Doznajemo da je obrađeno 55 posto biračkih mjesta. Peđa Grbin osvojio je 44,73 % glasova, a Željko Kolar 22,78 %.

U sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu Središnja izborna komisija počela je zbrajati rezultate izbora novog vodstva.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Peđa Grbin odnio je pobjedu u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Umagu, Varaždinu, Čakovcu, Osijeku, Zlataru, Zaboku, piše Jutarnji.hr.

Od većih gradova Željko Kolar odnio je pobjedu u Splitu i Koprivnici.

Prvi rezultati glasanja koji stižu s terena govore u prilog predviđanjima po kojima bi se u drugom krugu trebali sučeliti Grbin i Kolar.
Postoci za Zagreb potpuno su na strani Grbina koji je osvojio 36,7 posto glasova, slijedi Kolar s 25,94 posto, potom Ranko Ostojić s 24,39 posto, onda Mirela Ahmetović s 12,64 posto, te Marino Percan s 0,33 posto.

Budući da Zagreb ima najviše članova, ovo su jako dobre vijesti za Grbina koji bi, ako uđe s Kolarom u drugi krug, mogao računati i na Ostojićeve glasove.

www.sjever.hr/jutarnji.hr/N1

26.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.