Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija: Održan već 7. sastanak upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija: Održan već 7. sastanak upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail

U sklopu projekta „Amazon of Europe Bike Trail“ održan je sedmi po redu sastanak Upravnog odbora na kojemu su prezentirana dosadašnja postignuća i definirani nadolazeći zadaci u cilju realizacije projektnih aktivnosti.

Na radnom sastanku razgovarano je o potencijalu i mogućnostima pružatelja turističkih usluga koje Projekt potiče na aktivno uključivanje u proces razvijanja booking centra, alata koji će omogućiti korisnicima jednostavno i direktno organiziranje aktivnog putovanja. Ujedno, razgovarano je o procesu razvoja krajnjeg proizvoda, odnosno postavljanje informativnih tabli i znakova za olakšanu orijentaciju na biciklističkoj stazi uz rijeke Muru, Dravu i Dunav. Projektni partneri informirali su o tijeku i stadiju izvršavanja obaveza, a Koprivničko-križevačka županija uspješno je provela predviđene aktivnosti, dok se završetak infrastrukturnih radova na biciklističkim rutama uz rijeku Dravu očekuje do kraja 2020. godine.

Kako bi se korisnicima omogućio nesmetani pristup informacijama, u nadolazećem razdoblju će se lansirati službena web stranica Amazon of Europe projekta, a u tijeku je i tisak informativnih materijala i opisnih vodiča s podatcima o lokacijama i pripadajućim prirodnim znamenitostima. Na ovaj se način korisnicima pruža uvid u tiskano i digitalno izdanje obzirom na vlastite preferencije.

Projekt se provodi na području pet država, i to Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, čijim aktivnostima se potiče ojačani razvoj aktivnog turizma u području Europske Amazone,  stavljajući u središte zaštitu prirode i okoliša. No kako bi se realizirali predviđeni ciljevi, a unatoč nepredvidljivosti razvoja situacije uzrokovane epidemijom, zaključeno je kako će online platforme zamijeniti predviđene radne susrete i radionice, što neće utjecati na izvršenje rokova i kvalitetu rada.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.
Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

www.sjever.hr/kckzz.hr

26.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.