Now Reading:
Nakon proljetnog zatišja zagrebačko tržište nekretnina u ljetnim je mjesecima konačno zaživjelo
Full Article 2 minutes read

Nakon proljetnog zatišja zagrebačko tržište nekretnina u ljetnim je mjesecima konačno zaživjelo

zagrebacka avenija

Analiza podataka oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su kuće i stanovi u Zagrebu tijekom kolovoza bili traženiji no u drugim gradovima. I dok su studenti u ovom razdoblju godine „odgovorni“ za osjetan porast potražnje za najmom stanova, APN-ovi subvencionirani krediti su, čini se, i ovaj put uvelike utjecali na porast potražnje za kupnjom nekretnina.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je potražnja za nekretninama na zagrebačkom području bila veća no lani, no nešto više su i njihove oglašavane vrijednosti.

Prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova tijekom kolovoza je na oglasniku za nekretnine Crozilla.com iznosila 2141 euro po kvadratu što je 3,9 posto više no lani.

Najtraženiji grad za kupnju kuća u kolovozu je na oglasniku Crozilla.com bio Zagreb, a tamošnje su prosječne tražene cijene u odnosu na prošlu godinu porasle za 4,6 posto. Oglašavane se cijene uglavnom razlikuju od onih po kojima se nekretnine u konačnici i prodaju, pa je tako i navedeni porast, čini se, zahvatio tek tražene cijene, dok se realizirane, prema nekim podacima, ipak nisu promijenile:

U odnosu na prošlu godinu, mogli bismo reći da je lagani porast interesa za kućama s tim da se cijena kuća i to onih koje su prodane (ne u oglasima) nije mijenjala.“ – rekla je Ivana Čikić vlasnica zagrebačke agencije za nekretnine Dom ekspert d.o.o. za Crozilla.com.https://news.crozilla.com/subvencije-utjecale-na-stabilnost-trzista-i-cijena/?_ga=2.185639072.842891577.1600809618-176937865.1598257052

www.sjever.hr/Crozilla.com 23.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.