Now Reading:
FOTO Najbolji hrvatski floristi uredili Korzo: Uživajte u prekrasnim cvjetnim instalacijama
Full Article 2 minutes read

FOTO Najbolji hrvatski floristi uredili Korzo: Uživajte u prekrasnim cvjetnim instalacijama

Tradicionalna Međunarodna izložba cvijeća koja se već 25. godina odvija u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, ovog se puta preselila na glavni varaždinski trg.

Predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman rekla je kako ove godine predstavljaju cvjetni Korzo za sve Varaždince i Varaždinke, kao i posjetitelje.

Ova epidemiološka situacija dala nam je mogućnost da izađemo iz okvira Starog grada. Ovo je jedan dobar iskorak da mogu svi doživjeti cvijeće – rekla je Pazman.

Na središnjeg varaždinskom trgu postavljen je veliki barokni stol, glazbeni instrumenti, cvjetna ljuljačka te dva cvjetna zida.

– To su sve „selfie” punktovi. Ako sjednete u ljuljačku koju su izradili Parkovi, prvo vidite cvjetni zid koji je izradila Gospodarska škola iz Čakovca, pa onda i drugi cvjetni zid Srednje škole „Arboretum Opeka” i naš glazbeni cvjetni ansambl koji su izradile naše cvjećarnice Viola i Mirta. Također, jučer navečer smo završili barokni stol naših najboljih florista Hrvatske, Suzane Lonjak i Tihomira Košćaka uz asistenciju Blaženke Omrčanin – istaknula je Pazman.

Suzana Lonjak dodala je kako je za izradu stola bilo potrebno jako puno cvijeća, a za postavljanje dva dana. Na stolu ima svega po malo, kaže, jer je barok sam po sebi kičast. Blaženka Omrčanin je pak dodala da je uvijek veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim manifestacijama, a ujedno je to i prilika za naučiti nešto novo od drugih kolega.

Zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica kazala je kako već neko vrijeme ističe prednosti situacije s koronavirusom, a ovo je jedna od tih, da se izložba cvijeća preselila iz prostora Starog grada na Korzo.

– Drago mi je su naše cvjećarke iz Udruge vrtlara Varaždinske županije koje već 25. godina oplemenjuju naš najveći kulturni događaj, Varaždinske barokne večeri, izašle na ulice i trgove. Ovo je prilika da još više građana vidi kako one rade ove prekrasne cvjetne aranžmane. Ove godine posebno su prilagođeni i oblicima glazbenih instrumenata – rekla je Malenica.

m.furlan/sjever.hr 23.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.