Now Reading:
Predstavljanjem autobiografskog romana “260 dana” Marijana Gubine zaključeno obilježavanje Dana međimurskih branitelja
Full Article 2 minutes read

Predstavljanjem autobiografskog romana “260 dana” Marijana Gubine zaključeno obilježavanje Dana međimurskih branitelja

Promocijom knjige Marijana Gubine pod nazivom “260 dana” zaključeno je obilježavanje 29. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. i Dana Međimurskih branitelja.

Svjedočanstvo o svojoj životnoj sudbini, ratnim strahotama devedesetih koje je kao desetogodišnji dječak proživio kada su ga zarobili i zatočili u logoru, napisao je u autobiografskom romanu po kojemu je osječko Hrvatsko narodno kazalište uprizorilo istoimenu dramu. Roman je preveden na 15 jezika, a međimurskoj publici predstavljen je u Društvenom domu Pribislavec.

Uz autora, svoje viđenje romana iznijeli su ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec Bruno Matotek i profesor povijesti Marko Damiš. Promociji knjige nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić, predsjednik Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije Stjepan Horvat te Vesna Sobočanec koja je inicirala održavanje promocije u Međimurju.

U okviru projekta Mirotvorac, Marijan Gubina održao je predavanje učenicima 7. i 8. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec kojim je želio uputiti poruku da se ne mrzi već da se uvažava raznolikost. Projekt je humanitarnog karaktera s ciljem razvoja mira u svijetu, stvaranja gradova gdje će se svi ljudi različitih rasa, etničkih skupina, religija, kultura, tradicija i običaja međusobno poštivati, a provode se diljem cijele Hrvatske.

sjever.hr

19.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.