Now Reading:
100% ZAGORSKO U ZAGREBU Petek: „Nismo toliko brojni, ali smo došli s velikim srcem i velikim entuzijazmom pokazati ono najbolje što Zagorje nudi”
Full Article 3 minutes read

100% ZAGORSKO U ZAGREBU Petek: „Nismo toliko brojni, ali smo došli s velikim srcem i velikim entuzijazmom pokazati ono najbolje što Zagorje nudi”

Krapinsko-zagorska županija 11. godinu zaredom organizirala je dvodnevnu manifestaciju „100% Zagorsko“ u Zagrebu, koja se i ove godine održava na Trgu bana Jelačića.

Riječ je o manifestaciji prodajno-izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

Danas je upriličeno simbolično otvorenje manifestacije, a tom je prilikom zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek izjavila:
-Zagreb i Zagorje se zaista vole stoljećima jer kako je Zagreb naslonjen na Zagorje, tako je i Zagorje naslonjeno Zagreb. Upravo ova manifestacija prodajno-izložbenog karaktera dokazuje koliko Zagrepčankama, Zagrepčanima i njihovim gostima znači ova manifestacija jer je zaista uvijek odlično posjećena. 100% zagorsko u Zagrebu je i ove godine došlo sa svom raskoši proizvoda i ponude koju mi nudimo. Bez obzira na ovu korona godinu, izložili smo ovdje na trgu više od 70 štandova, a na žalost, ove godine nemamo one tradicionalne kulturno-umjetničke manifestacije. Nismo toliko brojni, ali smo došli s velikim srcem i velikim entuzijazmom i nastojali smo pokriti sve one proizvode i usluge koje Zagorje nudi.

Petek je dodala da Zagorje doista nudi jako puno te da ono što je danas ponuđeno na glavnom zagrebačkom trgu su upravo oni proizvodi po koje Zagrepčani dolaze u Zagorje.
-U prvih osam mjeseci, Krapinsko-zagorska županija je u dolascima turista iznad 50 posto te iznad 60 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti su nam ove godine najbrojniji, a među njima su top gosti upravo Zagrepčanke i Zagrepčani. Mi smo danas došli k njima, a nadam se da ćemo se tijekom cijele godine viđati u Zagorju jer sa svim proizvodima i uslugama koje su danas ovdje na trgu mi zapravo promoviramo naše Zagorje, našu turističku destinaciju kao „Zagorje bajka na dlanu” – kazala je Petek, zahvalivši Gradu Zagrebu na ovogodišnjoj podršci, ali i podršci koju je manifestacija „100% zagorsko u Zagrebu” imala svih ovih godina.

Uz brojne građane, otvorenju manifestacije nazočio je i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Dejan Jaić, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.
-Ništa nas ne može spriječiti da nastavimo tradiciju. Jest da je manji broj izlagača, ali vjerujemo da će se već sljedeće godine sve vratiti na staro, na onaj broj koji je bio svih ovih godina. Srce Zagorja, tradicijski proizvodi, sve ono što vrijedne ruke Zagorja rade, danas je na našem glavnom trgu i to nas veseli. Želimo nastaviti suradnju, da srce bude zajedničko i od Zagorja i od Grada Zagreba – rekao je Jaić.

Na 70 štandova zagorski mlinci, med, vina, štrukli…

70-ak izlagača na glavnom zagrebačkom trgu predstavljaju zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi se nalazi bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji mogu uživati i u zagorskim štruklima.

Također, posebno je izdvojen i turistički kutak gdje se prezentira Turistička zajednica, muzeji, hoteli i ugostiteljski objekti.

Cilj manifestacije 100% ZAGORSKO je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove.

foto: m.sopek

ak/sjever.hr

18.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.