Now Reading:
Manje sunca i hladnije!
Full Article 2 minutes read

Manje sunca i hladnije!

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno i djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku u drugome dijelu dana uglavnom na kopnu mjestimični pljuskovi s grmljavinom. Pljuskovi će biti češći i lokalno izraženiji u gorju te ponegdje u središnjim predjelima, a poneki pljusak moguć je i duž obale. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. U drugom dijelu dana vjetar će pojačati, a pod Velebitom će biti i olujnih udara bure. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 20 do 23. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, na Jadranu mjestimice i malo viša.

Prijelaz frontalnog sustava iznad sjevernih hrvatskih područja uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike u unutrašnjosti. Kod osjetljivih ljudi moguća je pojava glavobolje, smanjenje koncentracije i radnog učinka. Uz manje sunčanog vremena nego prethodnog dana, osobito u gorskim predjelima, raspoloženje će kod mnogih biti lošije nego prethodnog dana. Na obali će biti povoljnije nego u unutrašnjosti, ali će noći biti tople i neugodne za spavanje i odmor.

Do kraja tjedna djelomice i pretežno sunčano. U petak u unutrašnjosti u početku uz umjerenu naoblaku ponegdje može biti i malo kiše. Puhat će umjeren, na udare prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, u subotu će oslabjeti. Osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti.

sjever.hr / DHMZ

17.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.