Now Reading:
Pogledajte tko sve podržava Kolara i je li mu to dovoljno za pobjedu?
Full Article 2 minutes read

Pogledajte tko sve podržava Kolara i je li mu to dovoljno za pobjedu?

Još je desetak dana ostalo do unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojima će članovi te stranke po načelu jedan član-jedan glas birati novo vodstvo stranke. Iako se nakon odlaska Davora Bernardića zazivalo zajedništvo, SDP-ovci su se opet na neki način podijelili u tabore – doznaje T portal.

Ako bi se gledali glasovi na parlamentarnim izborima i nedavno napravljene ankete među glasačima SDP-a, Peđa Grbin bi uvjerljivo pobijedio, no, na izborima glasaju isključivo članovi stranke, a oni imaju drugačije razmišljanje od javnosti. Tako dobar dio njih podršku daje drugom kandidatu pa se Grbinu po podršci u stranci opasno približio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Na njegovu stranu svrstali su se uglavnom oni koji su bliski dojučerašnjem predsjedniku stranke Bernardiću. Kolar je dobio i podršku sedam šefova županijskih organizacija SDP-a, poput šefa bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Tihomira Jaića, šefa koprivničko-križevačkog SDP-a Mladena Kešera te šefice varaždinskog SDP-a Barbare Antolić Vupore.

Među prvima je podršku Kolaru dao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji spada u tzv. neretvansku skupinu, a podršci se pridružio i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, koji također pripada toj skupini.

Da je Kolar favorit, smatra i bivši predsjednik Ivo Josipović. ‘Mislim da je Željko Kolar favorit zbog svojih vrlina i kvalifikacija. Vjerujem da on zna okupiti i mislim da neće biti nikakvog revanšizma, da je sposoban nadići sukobe koji tinjaju, a pokazao se i kao uspješan župan‘, kazao je nedavno Josipović.

Kolara podržava i bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, ali i aktualni potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sdp-20200915

www.sjever.hr/T portal 16.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.