Now Reading:
Policija u akciji
Full Article 2 minutes read

Policija u akciji

Kako nepravilno korištenje mobitela i sličnih uređaja, te nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilan prijevoz djece u vozilima pridonose stradavanju osoba u prometnim nesrećama, u cilju smanjenja broja stradalih osoba u prometnim nesrećama, te daljnjeg poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke do 20. rujna 2020. provodi se pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnog pojasa.

Iz policije podsjećaju i na akciju „Poštujte naše znakove“.

Započela je nova školska godina. Na prometnicama je veliki broj djece od kojih mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca na taj način postaju aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici na prometnicama u zonama škola vrše pojačan nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzine kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vrše tjelesnu regulaciju prometa.

Iz policije pozivaju vozače da poštuju prometne propise i pravila i uz poseban oprez prometuju u zonama škola.

sjever.hr

15.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.