NASTUPNI POSJET Veleposlanik Mađarske na prijemu i u varaždinskoj Gradskoj vijećnici

Nakon što je za njega upriličen prijem u Županijskoj palači, veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj NJ.E. Csabo Demcsák, u čijem su društvu bili njegovu zamjenica Zsófia Gyöngyös i savjetnik za ekonomske odnoseTamás Bakó, u varaždinskoj se Gradskoj vijećnici susreo sa zamjenicom gradonačelnika Sandrom Malenicom.

Nakon sastanka zamjenica gradonačelnika izvijestila je o temama sastanka:
-Bio je to prvi, nastupni posjet novog  veleposlanika Mađarske Varaždinu. Kao što to biva na tim inicijalnim sastancima, razgovarali smo o općenitim stvarima i gledali smo koliko je druga strana sprema na suradnju. Rekla bi da smo i mi i oni  jako spremni na suradnju ne samo zato što smo zemljopisno blizu, nego smo kulturološki i povijesno vezani jedni za druge. Jezična barijera danas ne predstavlja problem, a naglasak smo stavili na suradnju unutar kulture i našeg poslovnog sektora. Voljeli bismo da se što više studenata razmjenjuje između Mađarske i Hrvatske, odnosno Varaždina.

Veleposlanik Republike Mađarske Nj.E. Csaba Demcsak kratko se osvrnuo na obavljene razgovore:
-Kao novom veleposlaniku u Mađarske u Hrvatskoj bilo mi je zadovoljstvo susresti se danas sa vodstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina. Mislim da nam je kao susjednim zemljama, uz to što surađujemo na nivou vlada, također vrlo važno razvijati suradnju na nivou regija i gradova. Želja nam je identificirati područja suradnje i zajedničke interese u poslovanju, kulturi i na području sveučilišne suradnje. Priprema je to  za moj slijedeći posjet kada ćemo moći detaljnije govoriti o detaljima projekata i suradnje.

Prilikom razgovora u vijećnici veleposlanik i zamjenica gradonačelnika podsjetili su se na naročito uspješnu suradnju na Varaždinskim baroknim večerima, te su se založili za promociju turističkih potencijala obje zemlje.

www.sjever.hr

15.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.