Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Početkom tjedna iznadprosječno toplo, a nakon toga – promjena vremena
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Početkom tjedna iznadprosječno toplo, a nakon toga – promjena vremena

Vrijeme danas bit će sunčano uz povremenu malu i umjerenu naoblaku te i dalje toplije od prosjeka za doba godine. 

U unutrašnjosti tijekom noći i jutra lokalno moguća magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, mjestimice jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne zapadni te sjeverozapadni vjetar, osobito u Dalmaciji i prema otvorenom moru. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 16, u unutrašnjosti Dalmacije oko 19, a na Jadranu od 21 do 26. Najviša dnevna između 29 i 34 °C, u gorju malo niža.

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će kod većine ljudi podržavati dobro opće stanje, primjerenu radnu koncentraciju i raspoloženje. Samo kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih srčanih bolesnika visoke temperature u popodnevnim satima mogu uzrokovati umor. Stoga se savjetuje prilagoditi veće aktivnosti dijelovima dana s nižim temperaturama zraka.

Nakon nekoliko sunčanih dana stiže promjena vremena

U nastavku tjedna prevladavat će sunčano, u srijedu uz povremeno više oblaka, pri čemu postoji mogućnost za malo kiše u gorju. U četvrtak naoblačenje s mjestimičnom kišom i pljuskovima, osobito u unutrašnjosti. U srijedu će na istoku puhati umjeren jugoistočni vjetar. Na Jadranu slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. U četvrtak će jačati sjeverni vjetar u unutrašnjosti, a prema večeri bura na Jadranu. Na Jadranu i dalje vruće, a u unutrašnjosti u četvrtak manje toplo.

sjever.hr 14.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.