Now Reading:
Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava – mališani u novom prostoru od 7. rujna
Full Article 3 minutes read

Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava – mališani u novom prostoru od 7. rujna

U petak je održan Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava, a mališani i roditelji mogli su se uvjeriti u kvalitetu obnove i dogradnje ove ustanove.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo je da je sve spremno za dolazak djece.

– Možemo 7.9. pozvati djecu da dođu u ovaj novi objekt dječjeg vrtića Lepoglava i da ovaj objekt bude pun sretne, radosne, zadovoljne djece, odgajateljica, ravnateljice, njihovih roditelja, svih građana Grada Lepoglave, a prije svega mene kao gradonačelnika. Želim da na cijelom području Grada Lepoglave sva djeca predškolske dobi mogu ići u dječji vrtić. Teško je bilo dobiti izvođača, cijene izvođenja su strahovito porasle i sama mjera 7.4.1. se mijenjala, a ove godine morali smo voditi računa i o koronavirusu, ali nismo odustajali. Znali smo što želimo. Danas smo napravili dan otvorenih vrata našeg vrtić da svi građani mogu vidjeti kakav prekrasan objekt smo dobili. To je primjer dobre prakse kako jedna mala sredina, a Lepoglava je relativno mali grad, može napraviti ovako velike investicije ako zna što želi. Nije baš jednostavna investicija vrijednosti 12.250.000 kuna adaptacije vrtića u Lepoglavi, 4.500.000 kuna investicije u vrtić na Višnjici. To nam čini u Gradu preko 70 % izvornog proračunskog prihoda. Cilj je da bogatstvo, snagu našeg grada temeljimo na mladima, obrazovanim ljudima, na mladim obiteljima koji žele živjeti i dalje u Lepoglavi – rekao je Škvarić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić naglasila je da su dobili uvjete koji zadovoljavaju pedagoške standarde.

– Jedan smo od rijetkih vrtića koji će to moći zaista ispoštovati u stopostotnoj mjeri. Skrbit ćemo na području Grada Lepoglave o ukupno 180 djece. Za svakoga od njih bit će omogućen pedagoški standard po najvećoj ocjeni. Imamo i nova zapošljavanja. Zapošljavat ćemo pomoćno osoblje, recimo domara, zapošljavat će se novi odgajatelji, kuharice spremačice, sve ono što je potrebno da se udovolji pedagoškim standardima. Ukupno danas imamo zaposlenih 15, međutim 26 bude zaposleno nakon što će se oba vrtića pustiti u pogon. Osim onog desetsatnog primarnog programa, dječji vrtić Lepoglava ima i predškolski program, brine i za djecu u godini prije polaska u školi, imamo englesku igraonicu, imamo male čipkarice jer to je dio naše kulturne baštine, imamo i plesnu radionicu, a po potrebi u interesu djece budemo organizirali i druge programe – kazala je Husnjak Ribić.

n.kalajdžija / sjever.hr

23.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.