Now Reading:
Petero novih topnika varaždinskih Purgara – najbolji maturanti!
Full Article 2 minutes read

Petero novih topnika varaždinskih Purgara – najbolji maturanti!

Varaždinska građanska garda u subotu je nastavila s tradicionalni glasnim pucnjem na Starom gradu, a točno u podne uzicu Varaždinskog topa povuklo je petero novih topnika Purgara – najboljih maturanata.

Ida Kolmanić, Janko Vrček, Leon Posavec, Lena Korotaj i Ian Labaš, ovogodišnji maturanti, dobitnici su nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao učenici koji su najbolje riješili ispite državne mature.

Ida Kolmanić i Janko Vrček, sada već bivši učenici I. gimnazije Varaždin, Leon Posavec i Lena Korotaj, maturanti Elektrostrojarske škole Varaždin, i Ian Labaš iz Gospodarske škole Varaždin zajedno su povukli uzicu topa i tako glasno potvrdili da su najbolji.

Ida Kolmanić dobila je Nagradu Sakač jer je ostvarila maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici, dok su ostale učenice i učenici ostvarili 100 postotne učinke barem iz jednog predmeta državne mature. I matura i pucanj bili u im zahtjevni, ali su i u jednom i u drugom bili uspješni.

Iz Varaždinske građanske garde ističu da su ovi učenici simbolični predstavnici svih učenica i učenika koji su ove godine ostvarili iznimne rezultate na ispitima državne mature.

„Doista je mnogo naših mladih sugrađana koji su postigli izvanredne rezultate, te ispite državne mature riješili sa odličnim uspjehom. Žao nam je što ih sve na možemo pobrojati, ali smo sigurni da će pojedinci iz ove generacije maturanata, prije ili kasnije, stati uz Varaždinski top, jer njihovo vrijeme tek dolazi. U ime Varaždinske građanske garde čestitamo svim odlikašicama i odlikašima, njihovim roditeljima i skrbnicima, te im želimo puno uspjeha na upisima na odabrane fakultete. Uvjereni smo da će i na fakultetima briljirati”, poručuju iz Varaždinske građanske garde.

n.kalajdžija / sjever.hr

08.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.