Now Reading:
PU koprivničko-križevačka: Tijekom srpnja u prometnim nesrećama poginule tri, a ozlijeđeno 18 osoba
Full Article 3 minutes read

PU koprivničko-križevačka: Tijekom srpnja u prometnim nesrećama poginule tri, a ozlijeđeno 18 osoba

policija

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je redovito izvješće o mjesečnim događanjima na području koje pokriva, ovoga puta za srpanj.

Kriminalitet

U srpnju je zabilježeno 129 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Kazneno je prijavljeno 59 osoba, a ukupna razriješenost je 84,5 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 1.409.515 kuna. Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježena su 74 kaznena djela, 35 na području Policijske postaje Đurđevac i 20 na području Policijske postaje Križevci.

Zabilježeno je 37 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 31 kazneno djelo na štetu djece i obitelji, tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 18 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, 38 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnost i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti. Razriješena su četiri kaznena djela iz ranijih razdoblja.

Sigurnost prometa

U srpnju je zabilježeno 50 prometnih nesreća. Zabilježene su tri prometne nesreće s poginulim osobama. U 15 prometnih nesreća bilo je ozlijeđenih osoba, a u 32 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica.
Nastradala je 21 osoba, tri osobe su smrtno stradale, dvije osobe su teško ozlijeđene, a 16 lakše

policija

Pod utjecajem alkohola bilo je 15 sudionika prometnih nesreća (12,2 posto svih sudionika). Bočni sudari (12 nesreća) i slijetanje s ceste (14 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća. Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su nepoštivanje prednosti prolaska (9 nesreća), neprilagođena brzina (9 nesreća) i nepropisno kretanje kolnikom (9 nesreće). U nadzoru cestovnog prometa utvrđen je 2.241 prometni prekršaj. Iz prometa je isključeno 325 vozača i 34 vozila, a oduzeto je 124 vozačkih dozvola. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je 15 vozača, 40 je uhićeno i 34 su dovedena na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima. Provedeno je pet preventivno – represivnih akcija usmjerenih na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red

Zabilježena su 33 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih 11 tučnjava, 10 prekršaja svađe i vike, pet prekršaja drskog ponašanja, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj prosjačenja, tri prekršaja držanja životinja bez nadzora i jedan prekršaj davanja pića pijanoj osobi.
Prekršajno je prijavljena 41 osoba od kojih sedam povratnika i osam maloljetnika.

policija

Na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru izvršeno je 19 prekršaja i šest u ugostiteljskim objektima. Trinaest prekršaja (39,4 posto) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola. Prema vremenu počinjenja najviše je prekršaja počinjeno između 18 i 24 sata (11), dok ih je po danima najviše bilo nedjeljom (11). Tijekom srpnja održano je 26 javnih okupljanja. Zabilježen je 79 prekršaj iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Požari i eksplozije

Zabilježen je požar na prometnom sredstvu i požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 kuna. Eksplozije nisu zabilježene.

policija

Nadzor državne granice

U srpnju je zabilježeno 7.527 prijelaza putnika preko državne granice, od kojih 2.862 domaća i 4.665 stranca.

Tijekom srpnja zabilježeno je šest nezakonitih prelazaka preko državne granice, a odbijenih ulazaka u RH nije bilo.

www.sjever.hr

06.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.