Now Reading:
SAMOBOR Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Full Article 2 minutes read

SAMOBOR Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Vojno-redarstvena akcija Oluja jedan je od najznačajnijih trenutaka u povijesti hrvatske državnosti, jer su u njoj prije točno 25 godina oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske.

Svoj dio u to utkali su i samoborski branitelji kao pripadnici 151. brigade te policijskih snaga i ostalih službi. Njima u čast, ali i za sve poginule pripadnike Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, građani Samobora odaju počast u Parku domovinske zahvalnosti gdje je uređeno spomen obilježje.

Tako su i ove godine uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te minutom šutnje počast poginulim hrvatskim braniteljima odala izaslanstva Grada Samobora, Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, ratni zapovjednici 151. brigade, predstavnik Ministarstva branitelja, izaslanstva samoborskih vatrogasaca, gradskih udruga i institucija, kao i nazočni roditelji, rodbina i prijatelji te gosti.

SONY DSC

U svom govoru Miljenko Komes, predstavnik Koordinacije udruga proizašlih iz domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, istaknuo je da nikad nećemo zaboraviti žrtvu poginulih branitelja, podsjetivši na prve poginule i sve one koji su u krvavoj borbi pridonijeli našoj slobodi.
-Samobor pripada među one gradove koji ne zaboravljaju svoje branitelje, naši poginule imaju svoje ulice, spomenike, uredili smo ovaj predivni Park domovinske zahvalnosti, a završava se i spomen soba za naše poginule i sve branitelje. To ima samo u Samoboru. Zato hvala Gradu i građanima Samobora. Slavimo i budimo ponosni – zaključio je svoj govor Miljenko Komes.

SONY DSC

Zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat-Iveković u govoru je naglasila kako je Oluja bila jedna od najveličanstvenijih vojno-redarstvenih akcija koja je sve Hrvate učinila ponosnima, a čini nas ponosnima i dan danas. 
-Naši dečki, naši hrvatskih branitelji pokazali su junaštvo i borbenost. Mnogi od njih su dali svoje živote i na tome im moramo biti vječno zahvalni, jer mi zato imamo slobodu, svoju državu koja se prostire cijelim teritorijem kojoj joj povijesno pripada – rekla je Sanja Horvat Iveković i pozvala da moramo ostati ujedinjeni u zajedništvu, gledati u budućnost i razmišljati kako našu državu učiniti još boljom.

SONY DSC

Prigodne riječi i molitvu izrekao je i samoborski kapelan Kristijan Tušek, a svečanost su uveličali i članovi Samoborske narodne garde.

www.sjever.hr

05.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.