Now Reading:
Odabrani dobitnici izravnog upisa na preddiplomski studij Logistike i mobilnosti na Sveučilište Sjever
Full Article 2 minutes read

Odabrani dobitnici izravnog upisa na preddiplomski studij Logistike i mobilnosti na Sveučilište Sjever

Od prošle školske godine Odjel logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever pokrenuo je natjecanje iz logistike i održive mobilnosti s ciljem približavanje spomenutih znanja učenicima završnih razreda srednjih škola, razumijevanje održive mobilnosti i logistike u okviru zanimljivog, korisnog i prestižnog studija te kao krajnji cilj, brzo i uspješno zapošljavanje u struci.

Na natjecanje su se mogli prijaviti zainteresirani srednjoškolci trećih i četvrtih razreda Varaždinske županije u timovima do tri učenice/učenika. Natjecateljima su bili predloženi projektni zadaci s temama iz održive mobilnosti i logistike, a timovi su mogli predložiti i svoje projektne zadatke.
Iako je prvobitno bila zamisao uključiti i učenike drugih županija (Koprivničko-križevačke, Međimurske, Virovitičko-podravske), zbog pandemije COVID-19 natjecanje je održano samo na nivou Varaždinske.

Između pristiglih radova, Povjerenstvo za odabir najboljih na natjecanju, odabralo je rad pod nazivom „Primjena informacijskih sustava u djelatnosti logistike i špedicije“. U radu su istražene i uspoređene primjena informacijskih sustava jedne realne tvrtke iz Njemačke i vježbeničke tvrtke iz Hrvatske, s ciljem prikazivanja prednosti i nedostataka primjene informacijskih sustava i različitih načina rada logističkih i špediterskih tvrtki.

Rad su pripremili učenici Sara Furjan, Lorena Matovina i Karlo Pečnik iz varaždinske Strojarske i prometne škole, pod mentorstvom profesorice Andreje Košćak Lacković, te njime osvojili prvo mjesto na natjecanju i izravan upis na preddiplomski stručni studij Logistike i mobilnosti u Varaždinu ili Koprivnici.

Studij logistike i mobilnosti je interdisciplinarno koncipiran u širokom području tehničkih i društvenih znanosti koja izučavaju i primjenjuju zakonitosti planiranja, organiziranja, upravljanja, kontroliranja i mobilnosti tokova materijala, osoba, energije i informacija u poslovnim i drugim složenim sustavima, a time zadovoljava potrebe društva da se slobodno kreće, pristupa, komunicira, trguje i uspostavlja odnose bez žrtvovanja drugih važnih ljudskih ili ekoloških zahtjeva. Studij proučava logistiku i mobilnost kao koordinaciju kretanja ljudi, dobara i robe u poslovno-organizacijskom, informacijskom i prometnom smislu.

Završetkom preddiplomskog studija Logistika i mobilnost, studenti stječu kompetencije za definiranje, dizajniranje, razvoj i upravljanje složenim logističkim i prometnim procesima. Prvostupnik/prvostupnica logistike i mobilnosti može nastaviti školovanje na diplomskim studijima srodnih područja, a jedan od njih je svakako sveučilišni diplomski studij Održive mobilnosti i logistike, koji se održava u Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Ovaj prilog omogućuje Odjel logistike i održive mobilnosti (https://www.unin.hr/tehnicka-i-gospodarska-logistika-kc/opce-informacije/)

sjever.hr 05.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.