Now Reading:
Rode nastavljaju s provedbom projekta “COvidRONA-19“
Full Article 2 minutes read

Rode nastavljaju s provedbom projekta “COvidRONA-19“

Udruzi specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, prihvaćen je projektni prijedlog kojim se javila na Javni poziv raspisan od strane Ministarstva hrvatskih branitelja za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Temeljem prihvaćenog projekta pod nazivom „COvidRONA-19“, Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin završila je sa projektnom aktivnošću podjele paketa korisnicima za mjesec srpanj. Zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja ukupno 15 korisnika projekta primilo je pakete sa osnovnim živežnim namirnicama i kućnim potrepštinama. Svakom korisniku uručene su rukavice i maskica te im je beskontaktnim toplomjerom izmjerena tjelesna temperatura.

Također, u mjesecu srpnju je za polaznike prve grupe održana informatička radionica, gdje je šestero korisnika steklo nova znanja o korištenju računala, interneta te osnovnih programa. Za prvu grupu polaznika informatička radionica bit će održana i tokom kolovoza, a radionice za drugu grupu polaznika organizirat će se tokom rujna i listopada.

Za vrijeme trajanja projekta, a za potrebe znanstvenih i stručnih istraživanja, anketiraju se hrvatski branitelji. Rezultati će se koristiti za realizaciju tek nadolazećih projekata, a bit će ustupljeni i na daljnje korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja te drugim adekvatnim institucijama.

sjever.hr 03.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.