Now Reading:
IDEALNI LJETNI RECEPT BEZ PEČENJA Cheesecake s malinama
Full Article 3 minutes read

IDEALNI LJETNI RECEPT BEZ PEČENJA Cheesecake s malinama

Jede vam se nešto slatko i osvježavajuće, a neda vam se paliti pećnica? Donosimo recept za idealan ljetni desert!

Ovo je lagana, osvježavajuća torta od svježeg sira s dodatkom malina. Torta je idealan izbor za vruće, ljetne dane jer se ne treba peći već samo dobro ohladiti. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, a osim malina možemo koristiti i drugo mekano sezonsko voće poput borovnica, jagoda, kupina, reče Večernji.

Sastojci:

Podloga

200 g keksa

120 g maslaca

2 žlice šećera

¼ žličice cimeta

Krema od sira

500 g svježeg sira

150 g šećera u prahu

Sok i naribana korica 1 limuna

10 g burbon vanilija šećera

300 ml vrhnja za šlag

1 vrećica želatine

Preljev od malina

200 g malina

1 žlica šećera

10 g vanilin šećera

1 dl vode 1 žličica gustina

Priprema: Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Smjesu lagano utisnite u kalup za tortu promjera 24 cm. Stavite u hladnjak. Pripremite kremu – sir izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte burbon vanilija šećer, limunov sok i naribanu koricu. Vrhnje za šlag izmiksajte, želatinu pripremite prema uputama na vrećici pa sve dodajte kremi od sira i dobro promiješajte. Kremu nanesite na podlogu od keksa i sve vrate u hladnjak. Pripremite preljev od malina – u manju posudu stavite maline, šećer i vodu. Na laganoj vatri kratko kuhajte pa ispasirajte kroz sitno sito. U sok od malina dodaje gustin, brzo promiješajte pa vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne. Po kremi od sira žličicom rasporedite „hrpice“ preljeva od malina pa vrhom noža lagano umiješajte umak u kremu. Vratite tortu u hladnjak i ostavite je da se dobro ohladi (3-4 sata ili preko noći). Ohlađenu tortu po želji poslužite uz preostali umak od malina.

Foto: Tatjana Pastuović-Klaić

www.sjever.hr/aktualno.hr 02.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.