Now Reading:
I u vrijeme pandemije Covid-19 virusa Međimurska županija nastavila s provedbom EU projekata u vrijednosti 500 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

I u vrijeme pandemije Covid-19 virusa Međimurska županija nastavila s provedbom EU projekata u vrijednosti 500 milijuna kuna

Međimurska županija sa svim svojim tvrtkama i ustanovama u potpunosti iskorištava mogućnosti sufinanciranja razvojnih projekata iz EU fondova.

Međimurje je veliko gradilište i svi značajniji javni infrastrukturni projekti od energetskih obnova javnih zgrada, škola, ulaganja u bolnicu, revitalizacije kulturne baštine, podizanja kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija do ulaganja u nove znanstveno-istraživačke institucije, sufinancirani su EU sredstvima bez kojih provedba tih projekata ne bi bila moguća, a s obzirom na to da se radi o velikim infrastrukturnim projektima na kojima su za radove i usluge angažirani uglavnom lokalni poduzetnici, nužno je bilo nastaviti s provedbom svih županijskih projekata koji su direktna pomoć privatnom sektoru odnosno našim izvođačima, dobavljačima i pružateljima usluga.

Vrlo bitan u daljnjem razvoju međimurskog gospodarstva je Projekt Metalska jezgra kojim se gradi istraživačka infrastruktura za povećanje konkurentnosti metalske i povezanih industrija sjeverozapadne Hrvatske. Direktna korist bit će vidljiva kroz razvoj novih proizvoda s većom dodanom vrijednošću.

Projektom Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja želi se pomoći poduzetnicima u početnim fazama poslovanja, omogućivši im opremljene poslovne prostore po povoljnim uvjetima uz tehničku i edukativnu podršku. U jednom takvom prostoru i potpuno renoviranoj zgradi se nalazimo i danas. Projekt INNO WISES će socijalnim poduzećima osigurati inovativne alate za stjecanje vještina koje će im omogućiti da prevladaju postojeći tehnološki jaz.

Uza sve predstavljene projekte, potpore i mjere, Međimurska županija nastavlja s nizom investicija u kapitalne projekte koji se odvijaju preko županijskog proračuna. Neki od kapitalnih projekata su Rekonstrukcija Starog grada Zrinskih, Proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja, Znanstveno istraživački centar Metalska jezgra, Centar kompetentnosti Čakovec, energetska obnova međimurskih škola i dvorana, a vrijednost 31 kapitalnog projekta koji se trenutno provodi u Međimurskoj županiji je 367 423 000 kuna.

U planu je i paralelno se priprema sufinanciranje projektne dokumentacije ili energetskih certifikata za OŠ Prelog, OŠ Nedelišće, izgradnju školskih dvorana OŠ Sveta Marija, OŠ Vratišinec, OŠ Domašinec, OŠ Gornji Mihaljevec,  Vidikovac na Mađerkinom bregu, Park u vojarni u Čakovcu, Energetska obnova Županijske bolnice Čakovec, Rekonstrukcija Zavoda za javno zdravstvo, što je dodatnih 150 milijuna kuna.

Sveukupna vrijednost projekata u Međimurju preko Međimurske županije je 500 000 000,00 kuna.

www.sjever.hr 02.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.