Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vikend neće biti loš, ali bit će to „zatišje pred buru”!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vikend neće biti loš, ali bit će to „zatišje pred buru”!

Ovo nas ljeto doista svako malo iznenadi vremenskim (ne)prilikama. Par dana visoke i vrlo visoke temperature, pa jako nevrijeme, onda opet nesnosne ljetne vrućine…

Slično nam se piše i narednih dana – ljetni vikend, a onda nova promjena vremena koja će, sudeći prema najavama iz DHMZ-a, biti dosta jaka.

Hrvatska danas

Prevladavat će sunčano, prolazno uz umjerenu naoblaku. Malo kiše tek rijetko može pasti u noći i ujutro u središnjim i gorskim predjelima, a poslijepodne je poneki pljusak moguć u gorju, unutrašnjosti Istre i u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Vrijeme narednih dana

U nedjelju pretežno sunčano, uglavnom u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadranu uz poneki pljusak.

U ponedjeljak prolazno više oblaka, a pljuskovi će biti češći krajem dana. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženijim. U ponedjeljak će na istoku puhati umjeren jugoistočni vjetar, a u utorak u unutrašnjosti sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, poslijepodne uz obalu jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. U ponedjeljak će zapuhati jugo koje će u utorak na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na mjestimice jaku buru.

Bit će vruće, a u utorak osjetno svježije.

Biometeorološka prognoza za subotu

U odnosu na prethodni dan, u većem dijelu unutrašnjosti će biometeorološke prilike biti malo povoljnije, na širem zagrebačkom području nepovoljnije, a na Jadranu podjednake. Mnogima će otežavati spavanje i odmor noću, te uzrokovati razdražljivost danju. I dalje se kronični bolesnici u cijeloj zemlji upozoravaju na potrebu pojačane skrbi o zdravlju, a svima se preporuča izbjegavanje izlazaka u najtoplijem dijelu dana, zaštita od UV zračenja, umjerene tjelesne i umne aktivnosti, nošenje lagane i prozračne odjeće te lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine.

ak/sjever.hr/DHMZ

01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.