Now Reading:
Varaždinskim zastupnicima dodijeljene funkcije u Hrvatskom saboru
Full Article 2 minutes read

Varaždinskim zastupnicima dodijeljene funkcije u Hrvatskom saboru

Od 28. do 30. srpnja održavala se prva sjednica Hrvatskog sabora na kojoj su zastupnici izabrali predsjednike, potpredsjednike i članove odbora i izaslanstava Hrvatskog sabora.

Od saborskih zastupnika iz Varaždinske županije, Anđelko Stričak izabran je za potpredsjednika Odbora za obranu, člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, člana Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove te zamjenika člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u parlamentarnoj skupštini SEECP.

Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, član je Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Odbora za gospodarstvo, Odbora za pravosuđe te Odbora za zakonodavstvo.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač član je Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, Odbora za poljoprivredu, Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu te Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Natalija Martinčević predsjednica je Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te članica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji.

Predrag Štromar predsjednik je Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Barbara Antolić Vupora potpredsjednica je Mandatno-imunitetnog povjerenstva, članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative.

m.furlan/sjever.hr 01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.