Now Reading:
U Krapini otvoren prvi obrt za čuvanje djece “Krapinko”
Full Article 2 minutes read

U Krapini otvoren prvi obrt za čuvanje djece “Krapinko”

U subotu je, 1. kolovoza, u Krapini otvoren prvi obrt za čuvanje djece “Krapinko”. Na otvorenju je, uz vlasnicu obrta, Danicu Jedvaj, prisustvovao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

“Odlučila sam se otvoriti obrt za čuvanje u Krapini jer na području Grada nedostaje vrtića. Kapacitet je 10 djece i toliko djece je i prijavljeno. Vrtić će raditi od 5,30 ujutro do 17 sati poslijepodne, a zaposlene su dvije djelatnice. Cijena vrtića iznosi 2000 kuna. Roditelji će plaćati 1050 kuna dok će Grad Krapina sufinancirati s 850 kuna“, kazala je vlasnica obrta Danica Jedvaj.

“Grad Krapina je osnivač gradskog dječjeg vrtića koji prima oko dvjestotinjak djece i svake godine za sufinanciranje boravka u drugim dječjim vrtićima iz gradskog proračuna izdvajamo 1,1 milijun kuna. Prošle godine donijeli smo odluku da sufinanciramo boravak djece i u djelatnosti dadilja”, rekao je gradonačelnik Gregurović i dodao kako čestita vlasnici na hrabrosti da otvori prvi obrt za čuvanje djece na području Grada Krapine.

Napomenimo da je gradonačelnik Gregurović rekao kako se nada da će ovaj obrt biti podsticaj i drugima da krenu u ovom smjeru.

m.sopek/sjever.hr 01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.