Now Reading:
Preloška groblja meta lopova – iz Grada odlučili reagirati i spriječiti krađe!
Full Article 1 minutes read

Preloška groblja meta lopova – iz Grada odlučili reagirati i spriječiti krađe!

Groblja na području Grada Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu, postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta – lopova. Groblje je mjesto koje često posjećujemo kako bi se sjetili dragih nam ljudi i obnovili uspomene na njih, često se tamo nađu s ljubavlju birani buketi i aranžmani cvijeća koji svojom bojom u sivilo groblja.

Cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta.
Građani, pogotovo oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja.

-Uslijed učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad će u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. te Policijskom upravom međimurskom Policijskom postajom Prelog, razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile buduće radnje takve vrste. U planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, u suradnji i sa mjesnim odborima sa područja Grada Preloga – ističe u ovom apelu javnosti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

www.sjever.hr

01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.