Now Reading:
Ministarstvo kulture i medija za poticanje poduzetništva dodijelilo 8,5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Ministarstvo kulture i medija za poticanje poduzetništva dodijelilo 8,5 milijuna kuna

Ministarstvo kulture i medija poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo je za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150 kuna nakon provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu.

Na Javni poziv za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave.

Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećani broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalim okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima.

Također, Ministarstvo je kroz ovogodišnju dodjelu bespovratne potpore nastojalo osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje.

Pozivom su obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti.

www.sjever.hr 01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.