Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Vruće i vrlo vruće, ali jedan će nam dan pokvariti kiša, pljuskovi i grmljavina
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Vruće i vrlo vruće, ali jedan će nam dan pokvariti kiša, pljuskovi i grmljavina

Ako je vjerovati prognostičarima, i petak nam donosi visoku temperaturu, ali bi dijelove zemlje moglo zahvatiti nevrijeme s pljuskovima i grmljavinom.

Subota i nedjelja bi trebali biti opet lijepi, pravi ljetni, ali prema svemu sudeći, bit će to zatišje pred buru jer nam početak novoga tjedna donosi novu promjenu vremena.

Hrvatska danas

Danas će, prema najavama DHMZ-a, diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, danju vruće i vrlo vruće.
U unutrašnjosti nestabilno, pa će uz dnevni razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju, Slavoniji i unutrašnjosti Istre. Pljuskovi pritom mogu biti izraženiji. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro burin, popodne umjeren jugozapadni i sjeverozapadni.
Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu između 22 i 26. Najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C.

Izgledi vremena

Prevladavat će sunčano te i dalje vruće. Uglavnom u gorju te unutrašnjosti Istre mogući su popodnevni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u ponedjeljak uz naoblačenje bit će češći na zapadu zemlje. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro burin, popodne slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a u ponedjeljak jugo.

Vrućina će u unutrašnjosti malo popustiti, a na Jadranu temperatura bez znatnije promjene.

Biometeorološka prognoza za petak

U unutrašnjosti Hrvatske se nastavlja umjerena, a na Jadranu velika opasnost od toplinskog vala. Najteže će biti bolesnicima od krvožilnih i srčanih bolesti i astmatičarima, pa njihovu terapiju treba prilagoditi otežanim vremenskim prilikama. Moguća je nesanica i iscrpljenost i kod manje osjetljivih skupina ljudi, pa se svima preporuča ne izlaziti u najtoplijem dijelu dana, te primijeniti i neke mjere za zaštitu od vrućina koje se mogu naći u rubrici upozorenja na toplinske valove na internet stranici DHMZ-a (www.meteo.hr).

ak/sjever.hr/DHMZ

31.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.