Now Reading:
„HEROJI MARUŠEVCA” 25. Športski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
Full Article 3 minutes read

„HEROJI MARUŠEVCA” 25. Športski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije, te domaćinstvo Ogranka Maruševec, na prostoru Sportskog kompleksa Ločnjak u Maruševcu održani su 25. Športski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

U uvodnom dijelu, kojeg je glazbenom kulisom uz hrvatsku himnu i splet domoljubnih pjesama ukrasio Tamburaški sastav Biseri sastavljen od vukovarskih branitelja, zatočenika srpskih koncentracijskih logora, okupljenim hrvatskim braniteljima obratili su se predstavnici organizatora i gosti. Ceremoniju svečanog otvaranja moderirao je Zlatko Peharda, tajnik Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Maruševec, a prigodno su se obratili Tihomir Buden, predsjednik UDVDR Ogranaka Maruševec i tajnik Podružnice varaždinske županije, potom njen predsjednik Branko Družinić, pa varaždinski dožupan Tomislav Paljak, te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, koji je susrete proglasio otvorenima.

Potom je u prigodi 24. obljetnice djelovanja županijske Podružnice UDVDR uslijedila svečanost tijekom koje su dodijeljene zahvalnice za doprinos u radu i ostvarivanju ciljeva udruge. Njih su iz ruku predsjednika i potpredsjednika županijskih dragovoljaca i veterana Branka Družinića i Ljudveka Cikača primili Josip Popijač iz Ogranka Maruševec, Antun Detelj iz Ogranka Varaždinske Toplice, Miro Sabolić iz Ogranka Novi Marof, Stjepan Leskovar iz Kluba Petrijanec te Martin Lukavski i Ivica Rudnički, obojica iz Ogranka Ivanec.

Pucnjevi iz kubura članova Kuburaške udruge Maruševec označili su početak športskih susreta, na kojima se okupilo oko 120 hrvatskih branitelja, članova spomenute udruge s prostora cijele županije, koji su se nadmetali u osam športsko-rekreativnih disciplina.

U zanimljivim nadmetanjima najviše uspjeha imali su domaćini, koji su slavili u potezanju užeta, šahu i visećoj kuglani, ekipa Podružnice Varaždinske županije bila je prva u elektroničkom pikadu za žene, kod muških je slavio Klub Vinica, Ogranak Ludbreg bio je najbolji u streljaštvu, Klub Trnovec Bartolovečki u belotu, a najbolji gulaš skuhala je ekipa Kluba Jalševec.

Trima najboljim ekipama u svim disciplinama medalje i pokale uručili su predsjednik, potpredsjednik i tajnik županijske Podružnice Branko Družinić, Ljudvek Cikač i Tihomir Buden.

Istaknimo kako je delegacija u kojoj su bili gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, potom dožupan Tomislav Paljak, načelnik i zamjenik načelnika Općine Maruševec Damir Šprem i Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Sračinec Kruno Lukačić, voditeljica pododsjeka hrvatskih branitelja u Varaždinu Snježana Hunjet, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec, članovi vodstava Podružnice, Ogranaka i Klubova UDVDR Varaždinske županije te Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, komemorativnim skupom kojeg je predvodio župnik Krunoslav Milovec, kod spomen obilježja u Maruševcu odala počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Susrete su svojom nazočnost uveličali i članovi DVD-a Maruševec, KUD-a Klaruš, te već spomenuti Kuburaška udruga Maruševec i Tamburaški sastav Biseri

Poredak po disciplinama:

Pikado žene: 1. Podružnica Varaždinske županije, 2. Ogranak Maruševec, 3. Ogranak Varaždin

Pikado muški: 1. Klub Vinica, 2. Ogranak Novi Marof, 3. Klub Gornji Kneginec

Potezanje konopa: 1. Ogranak Maruševec, 2. Ogranak Ivanec, 3. Ogranak Novi Marof

Šah: 1. Ogranak Maruševec, 2. Klub Petrijanec, 3. Ogranak Ivanec

Kuglana: 1. Ogranak Maruševec, 2. Ogranak Ivanec, 3. Klub Jalševec

Streljaštvo: 1. Ogranak Ludbreg, 2. Klub Petrijanec, 3. Ogranak Maruševec

Belot: 1. Klub Trnovec Bartolovečki, 2. Klub Jalševec, 3. Klub Petrijanec

Kuhanje gulaša: 1. Klub Jalševec, 2. Ogranak Maruševec, 3. Klub Gornji Kneginec.

www.sjever-hr

27.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.