Now Reading:
“Kaj buš STEM?”: Održane prve radionice za mlade informatičare
Full Article 2 minutes read

“Kaj buš STEM?”: Održane prve radionice za mlade informatičare

“Grad Čakovec, prijatelj djece”, kroz svoje aktivnosti financira projekt “Kaj buš STEM?” koji provodi udruga “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK) u partnerstvu s “Mladim informatičarima Strahoninca” (MIS) uz nezaobilaznu potporu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, u čijim prostorima se radionice odvijaju.

Projekt objedinjuje 5 raznovrsnih radionica iz STEM područja, a svaka od njih se provodi unutar 4 dana kroz ukupno 12 školskih sati.

U okviru radionica biti će uključeno gotovo stotinjak djece i mladih i sve radionice su za njih besplatne.
U današnjem digitalno povezanom svijetu, nezamislivo je da bilo koja mlađa generacija bude tehnološki nepismena. Stoga su radionice pomno osmišljene kako bi djeca i mladi razvijali svoja iskustva u korištenju digitalnih i kreativnih alata. Ljeto je vrijeme kada djeca žude za radionicama kroz koje se mogu zabaviti, a ujedno i mnogo toga naučiti. Udruge su se pobrinule u provedbi mjera kontrole i dezinfekcije, a sve vezano uz rizik zaraze korona virusom, spram preporuka HZJZ-a.

Od 20. do 23. srpnja održane su radionice “Razmišljaj računalno” u terminu od 9 do 11:30 sati te radionica Modelarstva pod nazivom “Reži, lijepi oboji neka ožive likovi tvoji” u terminu od 16 do 18:30 sati.

Radionica „Razmišljaj računalno“ bila je namijenjena učenicima od 4.-7. razreda, a izvoditelj iste bila je Darinka Drabić, prof. U sklopu radionice polaznici su naučili kako rješavati problemske zadatke u računalu razumljivom jeziku. Svladali su svoje prve korake na putu računalnog razmišljanja. Upoznali su se s najjačim alatom za razvoj programa i aplikacija PyCharm, a svoje programe pisali su izradili su u programskom jeziku Python.
Kroz radionicu djeca su naučila kako računalo razmišlja, rješavati probleme i razvijati svoju kreativnost.

www.sjever.hr

26.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.