Dobra vijest za studente! Ove jeseni lakše ćete naći stan ili sobu za najam u Zagrebu?

zagrebacka avenija

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako lipanjske cijene najma zagrebačkih stanova bilježe nešto niže godišnje vrijednosti, no i dalje su više od onih u istom mjesecu 2017. ili 2018. godine.

„Nakon što su neko vrijeme bile nerealno visoke, cijene najma stanova u Zagrebu sada su počele lagano padati, te se vraćaju u normalu.“- rekla je za oglasnik Crozilla.com Jasminka Biliškov, vlasnica agencije Biliškov nekretnine d.o.o..

Tražene lipanjske najamnine na oglasniku Crozilla.com kretale su se već od oko 250 eura na više. Za najam manjih stanova, onih do 40 kvadrata površine, prosječna je cijena iznosila oko 430 eura, dok su se prosječne cijene većih stanova, između 80 i 100 kvadrata, kretale oko 950 eura.

Pronalazak povoljnog stana za najam na dobroj lokaciji, prijašnjih je godina bila bolna točka brojnim studentima koji su u rujnu dolazili u akademske gradove gdje su ostajali sve do lipnja. Najveća potražnja za najmom obično je vladala u Zagrebu, a njegov turistički procvat potaknuo je vlasnike brojnih stanova na dobrim lokacijama, posebno onih manjih površina, da se okrenu dnevnom najmu, što je utjecalo na smanjenje ponude stanova za dugoročno iznajmljivanje, a ujedno je i podizalo njihove cijene.
Raniji podaci oglasnika Crozilla.com pokazivali su kako su cijene najma lagano rasle već u kolovozu, a svoj godišnji vrhunac obično su dosezale u rujnu kada je i potražnja bila najveća. No, situacija bi se ove jeseni ipak mogla promijeniti, a ovaj put možda u korist studenata.

Studenti, čini se, ove godine ne bi trebali imati mnogo problema s pronalaskom stana za najam, jer se, kako za Crozilla.com kaže Sergio Serdarušić iz agencije za nekretnine Eurovilla, u Zagrebu povećala ponuda stanova, a uz to smatra i kako niti cijene na jesen ne bi trebale rasti. Više čitajte na….https://news.crozilla.com/sto-donosi-jesen-na-trzistu-najma/?_ga=2.99779294.1561067793.1595736876-560504921.1553458901

www.sjever.hr/Crozilla.com 26.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.