Now Reading:
KOPRIVNICA: Vrećice pričalice razveselile djecu i njihove obitelji
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNICA: Vrećice pričalice razveselile djecu i njihove obitelji

U okviru novog projekta poticanja čitanja, pokrenutog u suradnji Dječjeg vrtića Tratinčica i koprivničke knjižnice krajem 2019. godine, osmišljenje su vrećice pričalice te proslijeđene u vrtićke skupine.

Program je pokrenut s ciljem poticanja čitanja kvalitetnih slikovnica od najranije dobi kao i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u krugu obitelji. Knjižničarke su sadržaj vrećica prilagodile dobi djeteta, a svaka sadrži 3 slikovnice, igračku te promotivne materijale za pisanje kojima roditelji i djeca mogu zabilježiti dojmove o pročitanom. Uz veliki angažman odgajateljica u 20-ak skupina, djeca su posudila vrećicu i ponijela ju doma na zajedničko čitanje – 3 slikovnice za 3 dana. Tako je vrećice posudilo ukupno 222 djece.

Oni su svoje dojmove bilježili uglavnom crtežima, a roditelji pozitivnim komentarima poput ovih:

Knjige su poučne i zanimljive. S veseljem smo ih pročitali! Najviše nam se svidjela Trnoružica! Hvala!“

Uz čitanje smo razgovarali i mnogo toga smo naučili. Hvala!“

Vrećice i njihov sadržaj predstavljene su roditeljima i odgajateljima u okviru predavanja “Čitanje s djetetom – zajedničko veselje i mnogostruka korist” – programa koji se odvija u suradnji s dječjim vrtićima na području grada Koprivnice i okolice s ciljem da se skrene pozornost roditeljima na važnost čitanja djeci i redovitog dolaska u knjižnicu.

U planu je nastavak provođenja ovog programa i u drugim odgojno-obrazovnim ustanovama sljedeće godine.

www.sjever.hr 25.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.