Now Reading:
Završio 18. Tabor film festival
Full Article 1 minutes read

Završio 18. Tabor film festival

Nagrade 18. Tabor film festivala pripale su filmovima „Nevidljivi junak“ autorice Cristele Alves Meira iz Portugala u međunarodnoj i „Arka“ Natka Stipaničeva u domaćoj konkurenciji.

Žiri međunarodne konkurencije, slovenski filmski scenarist, redatelj i kritičar Peter Cerovšek, britanski redatelj Thomas Johnson i multimedijalni umjetnik Igor Grubić, najboljim filmom proglasio je „Nevidljivog junaka“ jer „svojom inovativnom dramaturgijom vodi putem kojim se kreće nevidljivi pripadnik našeg društva“. Posebna priznanja su dobili filmovi „Još radno“ Juliette Korbel iz Švicarske, „Fizika tuge“ Theodorea Usheva iz Kanade i „Kalifornija gori“ Jeffa Frosta iz SAD-a.

Žiri domaće konkurencije, animatorica Ivana Bošnjak, multimedijalna umjetnica Tanja Vujasinović te slovenska umjetnica Ana Čigon, najboljim je proglasio „Arku zbog „aktualne i vrlo jasne distopijske metafore društva i smjera u kojem se ono kreće“. Posebna priznanja dodijeljena su filmovima „Južno voće“ Josipa Lukića, „Krhko“ Tomislava Šobana i „Catstream“ Sunčice Ane Valdić.

U dvorcu Veliki Tabor u tri dana 18. Tabor film festivala prikazana su 22 filma u iz 17 zemalja u međunarodnoj i 12 filmova u domaćoj konkurenciji za nagrade.

n.kalajdžija / sjever.hr

13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.