Now Reading:
ZAPREŠIĆ: Nastavak ulaganja u dječje vrtiće
Full Article 2 minutes read

ZAPREŠIĆ: Nastavak ulaganja u dječje vrtiće

U DV Vrtuljak uređena je dodatna soba dnevnog boravka za ustroj nove skupine djece jasličke dobi koja je s radom započela početkom lipnja.

“U prostoru u kojem se odvijao program predškole uklonjen je pregradni zid, pa smo dobili sobu dnevnog boravka veličine oko 60m² s pripadajućim sanitarnim čvorom, garderobom, a mališanima je na raspolaganju i terasa na kojoj mogu uživati na svježem zraku”, rekla je ravnateljica vrtića Zora Gogić. Soba  je opremljena didaktičkim sredstvima i opremom koja je prilagođena jasličkoj dobi (krevetići, stolovi, stolci, stol za prematanje, rolete, tepisi, radni stol, pomični ormarići, dječje garderobe, spužve, pribor za jelo, igračke, slikovnice, kocke, tuneli za provlačenje, strunjače i ostali didaktički materijal). Ukupno je za građevinske radove, opremu i didaktička sredstva utrošeno oko 120.000,00 kn.

Da boravak na otvorenom bude ljepši i vrtićancima našeg drugog vrtića, u dvorištu DV Maslačak postavljene su nove sprave za igru. Ukupna vrijednost radova i igrala iznosi  149.125,00 kn. Na veliku radost vrtićanaca, na dvorištu su postavljeni fiksni golovi za mali nogomet, igralo Jednostruko drvo, multifunkcionalno igralo Jakov i tunel za provlačenje. Uz sprave su prema propisima struke postavljene i antistresne podloge. Sredstvima Grada izrađena je i sjenica s klupama iznad dječjeg pješčanika, a u dvorištu je odnedavno i fontana za pitku vodu, koja će puno značiti djeci u ovim vrućim ljetnim danima.

www.sjever.hr/zapresic.hr 12.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.