Now Reading:
Ludbreg petkom: Zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka i radionica izrade drvenih igračaka
Full Article 2 minutes read

Ludbreg petkom: Zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka i radionica izrade drvenih igračaka

U sklopu programa “Ludbreg petkom” održat će se zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka na kojoj će biti prikazani ručni radovi nastali iz različitih materijala.

Matija Bobek rodom je iz Kneginca kraj Varaždina. Nakon srednje škole završio je za odgajatelja predškolske djece. Od tada počinje aktivno izrađivati didaktičke igračke i osmišljavati radionice za djecu. U ovih šest godine djelovanja izlagao je na desetak samostalnih izložbi. Matija je likovni pedagog koji voli prirodu i rad s djecom na području kreativnih i maštovitih rješenja koja se nalaze u našoj okolini.

Marija Vugrinec Bobek nakon završene srednje Graditeljske škole (smjer dizajner unutarnje arhitekture) sudjelovala je kao scenograf u dječjim predstavama pri Centru za kulturu Čakovec. Tako je za predstavu „Kriva koza“ Dramskog studija Dada KD Pinklec izradila lutku od žice i konca i od tada kreće njezino aktivno djelovanje u smjeru te rijetke tehnike. Od 2012. godine Marija svoj šareni svijet prezentira pod imenom „Vu grinka“. Ovdje nastaju modni dodaci, sjenila/lampe, slike, maštovite instalacije i ostali inovativni dodatci interijeru.

Na ovoj se izložbi njezini šareni radovi isprepliću s Matijinim jednostavnim, a opet neobičnim drvenim oblicima.

Otvorenje izložbe na rasporedu je 17. srpnja u izložbenom prostoru dvorca Batthyany s početkom u 18 sati, a razgledat ćete ju moći sve do 20. srpnja.

U sklopu izložbe, 20. srpnja, održat će se i zanimljiva radionica izrade drvenih igračaka za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Radionica pod nazivom “Kao prvo – zagonetno drvo” na rasporedu je 20. srpnja (ponedjeljak) u periodu od 10 do 12 sati u atriju dvorca Batthyany, a voditi će je Matija Bobek.

Radionica je besplatna i namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoju kreativnost i učiti rukovati drvom i ostalim elementima iz prirode.

Malom intervencijom zagonetni drveni oblici pretvorit će se u funkcionalne igračke, a djeca će kroz igru na praktičan način razvijati ekološku osjetljivost i učiti o fizici, logici i matematici. Ne sumnjamo kako će tijekom radionice nastati brojni vlakići, autići, njihaljke, lutkice, sviralice…

Više informacija i prijavnicu možete pronaći ovdje.

foto: arhiva

sjever.hr

13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.