Now Reading:
Lider i ove godine nagrađuje proizvodne investicije – U Čakovcu predstavljeni kriteriji: “Industrija i izvoz glavni su i najzdraviji pokretači rasta”
Full Article 3 minutes read

Lider i ove godine nagrađuje proizvodne investicije – U Čakovcu predstavljeni kriteriji: “Industrija i izvoz glavni su i najzdraviji pokretači rasta”

Međimurska županija danas je bila domaćin Investicijskog foruma sjeverne Hrvatske – Lider investa, projekta putem kojeg se nagrađuju male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj.

Cilj je, ističu iz Lidera, otkriti i nagraditi poduzetnike koji investiraju u proizvodnju za izvoz i robnu proizvodnju te poticati industriju u globalu.

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa kazao je projekt započeo prije četiri godine.

– Mi i dalje držimo da su industrija i izvoz glavni i najzdraviji pokretači hrvatskog rasta. Svake godine uoči dodjele nagrada koja je u 10. mjesecu u Zagrebu, obiđemo najmanje 4 grada u Hrvatskoj. Istok, zapad, sjever, jug. Ove godine predstavljanje naše akcije i investicijski forum održavamo u Čakovcu za cijelu regiju Sjever. Naš je cilj da nagradimo one poduzetnike koji su u protekle 3 godine napravili proizvodnu investiciju koja je krenula s proizvodnjom. Glavni kriteriji su udio izvoza, što više domaćih inputa, što veći broj kvalitetnih radnih mjesta, velika dodana vrijednost i suvremena tehnologija i ekološki čista proizvodnja – rekao je Šajatović.

Dodao je kako svake godine dodijele oko 10 nagrada malim, srednjim i velikim investicijama.

– Ono što postižemo je da pokažemo skrivene junake, dakle, poduzetnike koji nisu skloni promoviranju po medijima, a zaslužuju jer su investirali, jer proizvode i izvoze, a to je i signal drugima da se može. To je nekakav naš cilj, a danas smo predstavili kriterije. Dosad smo nagradili 40-ak firmi u 4 godine i pokazalo se da sve dobro posluju – naglasio je glavni urednik Lidera.

Josip Grivec, zamjenik župana, dodao je kako Međimurska županije podupire sve projekte koji su vezani uz gospodarstvo.

– Nažalost, ove godine djelujemo, blago rečeno, u neobičnim okolnostima i Međimurska županija je također brzo reagirala. U zdravstvenom dijelu izvrsno smo postavili sve naše institucije, a reagirali smo i rebalansom proračuna, povećanjem i nastojanjem pomoći gospodarstvu u okviru naših mogućnosti jer činjenica je da glavne poluge tu ima država, da Županija kao institucija ima daleko manji proračun odnosno onaj slobodni dio koji može sukladno svojim planovima plasirati – rekao je Grivec dodavši kako se čini sve što je u njihovoj moći te je uvjeren da će ti napori doprinijeti boljoj slici, odnosno lakšem prevladavanju ove situacije.

Sam projekt Lider invest predstavio je prof. dr. sc. Mladen Vedriš, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i predsjednik stručnog odbora Lider investa, dok je Kristina Šrajbek održala prezentaciju Fina – Vaš partner u poslovanju.

U sklopu foruma održan je i okrugli stol na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u Sjevernoj Hrvatskoj na kojem su sudjelovali Miljenko Štefanić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Mursko Središće, Sandra Polanec Marinović, ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije – REDEA, Đuro Horvat, generalni direktor Tehnixa te Tin Bašić, urednik Lider.media portala i moderator panela.

m.furlan/sjever.hr 13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.