Now Reading:
PH: Ana Dobša i Karlo Bogdan srebrni, Mladenu Ignacu bronca
Full Article 3 minutes read

PH: Ana Dobša i Karlo Bogdan srebrni, Mladenu Ignacu bronca

Dvodnevno Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki i juniora održano je proteklog vikenda na stadionu SRC Mladost po lijepom i ugodnom vremenu.

Natjecanju su se, zbog nedostatka termina uvjetovanih situacijom s korona virusom, priključili i najbolji dugoprugaši Hrvatske koji su nakon posljednje discipline mlađih juniora prvog dana pod reflektorima odradili Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u utrci na 10000 m u kategoriji seniorki i seniora te juniorki i juniora. Osim dobrih vremenskih uvjeta pažnju su plijenila i novouređena atletska borilišta stadiona Mladost, a prije nego su natjecanja započela sve prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić. Odlične uvjete za natjecanje na najbolji mogući način iskoristio je domaćin, Atletski klub Međimurje, koji je uz pomoć Zbora atletskih sudaca Međimurja kojima je dijelom pomogao i Zbor iz Varaždina, organizirao najbolje natjecanje u svojoj povijesti do sada. Pohvale su stizale sa svih strana, ali i iz vrha saveza, pa će u Čakovcu ovakva natjecanja u godinama koje slijede biti uobičajena.

Odlične rezultate na natjecanju postigli su i predstavnici međimurskih atletskih klubova, domaćina AK Međimurje, te AK Mursko Središće i AK Nedelišće. Osvojene su tri medalje, što je u konkurenciji od 400 atletičara iz 42 atletska kluba veliki uspjeh. Srebrne medalje osvojili su Ana Dobša, članica Međimurja i Karlo Bogdan, član Murskog Središća. Ana je srebro osvojila u utrci mlađih juniorki na 800 m, a za taj uspjeh trebala je popraviti svoj osobni rekord koji sada iznosi 2 minute 16 sekundi i 19 stotinki. Karlo je srebrnu medalju osvojio u utrci na 100 m za mlađe juniore, a štoperica se u izjednačenoj borbi s pobjednikom zaustavila nakon 11 sekundi i 21 stotinke. Treću medalju i to brončanu oko vrata nakon utrke na 10000 m ponosno je nosio Mladen Ignac, član Međimurja, a treće mjesto osvojio je u konkurenciji najboljih hrvatski juniora s rezultatom 34 minute 22 sekunde i 38 stotinki. Odličan plasman ostvario je i Matija Novak (Međimurje) koji je na 100 m za mlađe juniore osvojio 4. mjesto sa 11,31, također vrlo blizu najboljih ostvarenja u toj utrci.

Vrijedi spomenuti i odlična peta mjesta Karla Bogdana na 200 m, Matije Novaka u skoku u dalj, Marlene Babić (Međimurje) u troskoku, Magdalene Lončar (Međimurje) u bacanju kladiva, te šesta mjesta Tea Turka (M. Središće) finalista utrke na 100 m, Mije Florjanić (Nedelišće) u skoku u vis i Tene Marodi u utrci na 800 m. Odličnu utrku na 10000 m u konkurenciji s mnogo mlađim suparnicama istrčala je Nada Siladi, članica AK Međimurje osvojivši pritom 7. mjesto.

sjever.hr

12.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.