Now Reading:
Vatrogasci predali Dječjem vrtiću Varaždin kombi vozilo
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci predali Dječjem vrtiću Varaždin kombi vozilo

Dječji vrtić Varaždin bogatiji je za jedno kombi vozilo. Naime, Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina poklonila je vrtiću kombi VW T5 Transporter 1,9 TDI, a ključeve vozila predao je u petak gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

– Činjenica jest da su naši vatrogasci, i javna i dobrovoljna vatrogasna postrojba odlično opremljeni i kad imaju imaju nova vozila, jedan dio starih vozila koja su dobra, u voznom stanju i potpuno ispravna mogu donirati. Odlučili smo da se jedno takvo vozilo preda vrtiću – rekao je gradonačelnik dodavši kako je ovo jedan dobar primjer suradnje između gradskih institucija.

Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, kazao je kako se radi o rabljenom, ali još uvijek ispravnom vozilu.

– S obzirom na to da smo prošle godine nabavili novo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca, ovo vozilo se pokazalo kao nekakav višak i rodila se ideja zapovjednika postrojbe i gradonačelnika da se donira nekoj gradskoj ustanovi. Vozilo je služilo za prijevoz vatrogasaca isključivo na intervenciju i na dislokaciju u ljetnim mjesecima u Dalmaciju. Proizvedeno je 2007. godine, ima preko 200 tisuća kilometara, međutim ispravno je i može još poslužiti neko vrijeme svrsi – istaknuo je Horvat.

Ksenija Pletenac iz Dječjeg vrtića Varaždin naglasila je kako će vozilo koristiti za prijevoz te eventualno potrebe prijevoza hrane. Također, koristit će i za prijevoz namještaja te nekih drugih dobara.

Svoje novo vozilo došla je pogledati i skupina djece iz objekta Dravska.

m.furlan/sjever.hr 10.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.