Now Reading:
Predstavljen projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog
Full Article 2 minutes read

Predstavljen projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog

U Srednjoj školi Prelog održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen projekt rekonstrukcije i dogradnje Srednje škole Prelog.

Projekt su predstavili predstavnici tvrtke AG Planum d.o.o., zadužene za izradu projekta. Konferenciji za novinare su, uz domaćina, ravnatelja Srednje škole Prelog Tomislava Gregura, nazočili i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te Blaženka Novak, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije.

U sklopu ovog projekta postojeća školska zgrada energetski obnavlja ovojnicu (dodaje se toplinska izolacija fasade i krovišta te će se mijenjati vanjska stolarija), unutar postojeće škole planiraju se manja pregrađivanja i prenamjena pojedinih prostora, planiraju se novi vanjski sportski tereni za rukomet, košarku, odbojku, atletska staza sa zaletištem za skok u dalj i bacalište kugle. Što se tiče dogradnje, dograđuje se novo školsko dvoetažno krilo sa novim prostorima učionica, praktikuma, knjižnice, restorana i zbornice te jednodijelna školska sportska dvorana.

Procijenjena vrijednost gradnje ovog projekta, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, je približno 60 milijuna kuna, a izgradnjom ovakvog kompleksa, u budućnosti će nastavnici i učenici Srednje škole Prelog imati na korištenje čitav kompleks praktikuma specijaliziranih za ugostiteljstvo, turizam, prehranu i ekonomiju uz kabinete za općeobrazovne predmete.

sjever.hr

10.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.