Now Reading:
Habijan o rezultatima izbora: Najbolji rezultat HDZ-a u proteklih 25 godina u gradu Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Habijan o rezultatima izbora: Najbolji rezultat HDZ-a u proteklih 25 godina u gradu Varaždinu

habijan

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a i novoizabrani saborski zastupnik Damir Habijan održao je u petak konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na rezultate parlamentarnih izbora.

Na početku je zahvalio svim Varaždinkama i Varaždincima koji su izašli na birališta i zaokružili listu broj 11 te preferencijalno redni broj 4.

– Jučer je Gradski odbor jednoglasno donio zaključak i ustanovio da se radi o najboljem rezultatu u proteklih 25 godina u gradu Varaždinu. Ako gledamo 2000. godinu, HDZ je na razini grada ostvario rezultat od 14,8%, 2003. 16,4%, 2007. 15%, 2011. 10%, 2015. 16%, 2016. 18% i protekle nedjelje, dakle, 2020. 23,19% ili ti 4.256 glasova. Unatoč manjoj izlaznosti i na razini grada Varaždina, broj glasova primjerice u odnosu na 2016. je veći. Ponavljam, 2015. HDZ je izašao u koaliciji sa 6 stranaka, a sada sam i zapravo je broj glasova gotovo pa identičan toj brojci iz 2015. – poručio je Habijan.

habijan

Kazao je kako je to rezultat svega onoga što su radili zadnje 4 godine.

– Očito birači prepoznaju naš rad, angažman i inicijative. To samo ukazuje da, ono što se stalno spominje, da je grad Varaždin možda više lijevo opredijeljen ili, kako ga neki vole obojat da je crveni, pokazuje da to nije tako – naglasio je predsjednik Gradskog HDZ-a.

Dodao je kako će se zalagati da se glas Sjevera čuje u Hrvatskom saboru. Od projekata na kojima će inzistirati, izdvojio je izgradnju kampusa FOI-a.

– Doista bih volio da u ovom mandatu nađemo rješenje, financijski okvir, da li je to ovaj financijski okvir 2021.-2027., da li je to ITU mehanizam ili neki drugi alternativni, ali da doista pokrenemo taj projekt. FOI je napravio svoje, uložio je velika financijska sredstva, ali im treba taj jedan vjetar u leđa. Mislim da je to za grad Varaždin i za ovu regiju vrlo bitno. Ja ću se doista usmjerit na to i nastojat da u ovom narednom razdoblju taj dio poguram – naglasio je novoizabrani saborski zastupnik.

habijan

m.furlan/sjever.hr 10.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.