Now Reading:
Danas pretežno sunčano, stiže pogoršanje
Full Article 2 minutes read

Danas pretežno sunčano, stiže pogoršanje

sunce

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano te vruće i sparno. Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni i zapadni, a u središnjim i istočnim predjelima jugoistočni. U noći i ujutro uz obalu burin. Najniža temperatura zraka od 13 do 17, u gorju svježije, a na Jadranu od 18 do 22. Najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne. Iako će se većina ljudi osjećati dobro, kod najosjetljivijih meteoropata i srčanih bolesnika je moguć umor u najtoplijem dijelu dana. Potrebno je izbjegavati boravak na suncu sredinom dana, zaštititi se od UV zračenja, uzimati laganu prehranu i dovoljno tekućine.

U subotu u Dalmaciji pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, poslijepodne s kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u sjeverozapadnim predjelima. Zapuhat će jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar s olujnim udarima te jaka i olujna bura. U nedjelju smanjenje naoblake pa će prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak. Od nedjelje na kopnu osjetno svježije.

sjever.hr / DHMZ

10.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.