Now Reading:
Press međimurskog HDZ-a – Horvat čestitao političkom suparniku: Posavec je u ovom trenutku najprepoznatljiviji političar Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Press međimurskog HDZ-a – Horvat čestitao političkom suparniku: Posavec je u ovom trenutku najprepoznatljiviji političar Međimurske županije

Međimurski HDZ-ovci danas su na konferenciji za medije komentirali rezultate parlamentarnih izbora na kojima je stranka u 3. izbornoj jedinici osvojila pet mandata, najviše do sada.

Na listi su bili gradonačelnici Preloga Ljubomir Kolarek i Murskog Središća Dražen Srpak te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, kao i ministar gospodarstva Darko Horvat, koji je zahvalio biračima na povjerenju, ali i stranačkim kolegama Žarku Tušeku iz Krapinsko-zagorske i Anđelku Stričaku iz Varaždinske županije.

– Zahvala na odličnoj suradnji koja je donijela najbolji izborni rezultat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici i Međimurskoj županiji od osnutka Republike Hrvatske. Pet mandata u 3. izbornoj jedinici je bio cilj, sada više nije, sada je stvarnost. Pet kandidata s liste HDZ-a branit će boje Međimurja, Varaždinske županije i Krapinsko-zagorske županije u 10. sazivu Hrvatskog sabora. U Međimurskoj županiji ostvarili smo 22,3 posto i prešli granicu od 20 posto – rekao je Horvat.

Čelnik županijskog HDZ-a zahvalio je Međimurcima koji su dali povjerenje i u četvorici kandidata prepoznali one koji će lobirati za međimurske projekte. Dodao je da je , kada se „kobasičastoj“ Restart koaliciji oduzmu preferencijski glasovi Matije Posavca, HDZ i u Međimurskoj županiji i u 3. izbornoj jedinici pobijedio SDP.

– Ne bježimo od toga da je Posavec u ovom trenutku najprepoznatljiviji političar Međimurske županije i ja mu na tome čestitam. Nadam se da će u jednoj drugoj političkoj utakmici biti hrabriji i mudriji i stati na stranu pobjednika i u interesu Međimurske županije i projekata kojim poboljšavamo uvjete života ovdje – kazao je Horvat.

Najavio je da će HDZ za lokalne izbore iduće godine imati profilirane kandidate i za župana i za gradonačelnika Čakovca, a uvjeren je u nastavak obnašanja gradonačelničke dužnosti u Prelogu i Murskom Središću.

Što se tiče njegove pozicije ministra, Horvat je rekao da će premijer Plenković imati povjerenje međimurskog HDZ-a i u kreiranju nove vlade, a za otprilike dva tjedna znat će se hoće li Međimurje opet imati ministra.

foto: screenshot

n.kalajdžija / sjever.hr

08.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.