Now Reading:
PROGNOZA Tjedan započinje sunčanim i vrućim vremenom, potom stiže promjena, no samo nakratko
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Tjedan započinje sunčanim i vrućim vremenom, potom stiže promjena, no samo nakratko

Varaždin

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, prema večeri uz porast naoblake sa sjeverozapada.

Krajem dana u unutrašnjosti kiša, a lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba i umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeveroistočni koji će u noći biti jak, na udare olujan. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, u gorju niža, a na Jadranu od 21 do 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C.

Približavanjem frontalnog sustava sa zapada, biometeorološke prilike će se pogoršavati. Kod meteoropata su mogući slabiji san i koncentracija te umor, a kod kroničnih bolesnika veće tegobe. Svima se preporuča maksimalno smanjenje boravka na suncu, zaštita od UV zračenja i izbjegavanje suvišnih napora sredinom dana.

Kako će izgledati ostatak tjedna?

U noći na utorak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, moguće i grmljavinom, zahvatit će unutrašnjost i sjeverni Jadran. Zapuhat će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura. Do sredine dana oborina će prestati, zatim će se razvedravati, a vjetar će slabiti, osobito u unutrašnjosti gdje će biti osjetno svježije. U srijedu i četvrtak sunčano, na Jadranu uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Ponovno sve toplije, a na Jadranu bez veće promjene.

sjever.hr/dhmz 06.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.