Now Reading:
Nagrađeni najbolji učenici Srednje škole Oroslavje
Full Article 3 minutes read

Nagrađeni najbolji učenici Srednje škole Oroslavje

sš oroslavje

Srednja škola Oroslavje i ove je godine održala svečanu dodjelu svjedodžbi i nagrada svojim učenicima, no u drugačijim uvjetima nego prethodnih godina.

Nešto više o nagradama Krapinsko-zagorske županije rekla je Jasna Petek, zamjenica župana.

– Ove godine imamo osmero učenika koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje prošli s 5,0 sve razrede, odnosno odličnim uspjehom iz svih predmet, od kojih su dvije ovdje danas u Srednjoj školi Oroslavje. Krapinsko-zagorska županija s nagradom od 2 tisuće kuna želi pomoći, razveseliti i nagraditi učenike za njihov velik trud.

sš oroslavje

Petek je naglasila kako Krapinsko-zagorska županija iz svog proračuna izdvaja 46% za obrazovanje jer smatraju da je važno ulagati u ljude, a u to spada i nagrađivanje vrijednih učenika. Isto tako, Krapinsko-zagorska županija već niz godina u suradnji sa svojim partnerima osigurava pomoćnike u nastavi za svu djecu s teškoćama u razvoju kroz projekt Baltazar, za čiji je natječaj trenutno u tijeku javni poziv.

Maturanticama i maturantima se obratio i gradonačelnik Oroslavja Emil Gradičak.

– Svima vam zajedno čestitam na uspješno završenoj školskoj godini. Hvala vam svima što se niste predali u ovoj teškoj situaciji, što ste dali sve od sebe, uložili svoje znanje, trud i energiju da ovu godinu završite najbolje što ste mogli. Svim maturanticama i maturantima želim sve najbolje u životu, privatnom i poslovnom.

sš oroslavje

Ravnateljica Srednje škole Oroslavje Natalija Mučnjak objasnila je kako su svečanost podijelili na više manjih cjelina, odnosno razdvojili su učenike po razrednim odjeljenjima kako bi im osigurali sve potrebne mjere zaštite.

– Na prošloj smo priredbi našim najboljim učenicima obrtnicima dodijelili 3 nagrade koje je osigurala škola za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cijelog školovanja, a svake godine obrtnička komora Donja Stubica najboljem učeniku obrtniku dodjeljuje posebnu nagradu pa je tako i ove godine dodijeljena našem učeniku stolaru, Pavetičeku – rekla je ravnateljica.

Danas su već dodijelili svjedodžbe učenicima smjera strojarsko računalni tehničar, također 3 nagrade od škole i jednu od Grada za najboljeg učenika generacije, Roka Sinkovića.

– Trenutno očekujemo gimnazijski razred, za odličan uspjeh i uzorno vladanje nagrađujemo 6 učenika, nagradu za najbolju učenicu generacije dobiva Valentina Haus, a 2 učenice dobivaju i posebnu nagradu županije zbog prosjeka 5,0 sve četiri godine, a to su Ivana Belenić i Valentina Haus – dodala je ravnateljica Mučnjak.

Jedna od nagrađenih učenika, Valentina Haus koja je primila nagradu za najbolju učenicu generacije od grada, kao i nagradu od županije zahvalila se profesorima na svemu, posebno na usađenom znanju i ljudskim vrijednostima. Dodala je kako su 4 godine srednjoškolskog obrazovanja preletjele i tek sada shvaća kako uistinu sve što je lijepo, kratko traje.

sš oroslavje

m.furlan/sjever.hr 06.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.