Now Reading:
Završen 9 milijuna kuna vrijedan projekt za unaprjeđenje primarne zdravstvene zaštite u KZŽ
Full Article 2 minutes read

Završen 9 milijuna kuna vrijedan projekt za unaprjeđenje primarne zdravstvene zaštite u KZŽ

Završna konferencija više od 9 milijuna kuna vrijednog projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije održana je u utorak u Loboru, a završetkom još jednog vrijednog projekta zadovoljan je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Veliko je zadovoljstvo što danas imamo završnu konferenciju za još jedan uspješno proveden europski projekt kojeg smo prvi u Hrvatskoj aplicirali i doveli ga uspješno do samog kraja – rekao je Kolar te dodao kako je projekt bio nešto skuplji, no svaka kuna koja je uložena u zdravstvo i u obrazovanje je najbolje uložena.

– Dvije trećine ambulanata općina i gradova s područja Krapinsko-zagorske županije su na neki način obuhvaćene u ovaj projekt i s time smo pokazali da, kao i uvijek, vodimo brigu o svim dijelovima Krapinsko-zagorske županije i da nam je bitno da veći gradovi, ali i manje općine imaju barem približno iste uvjete – objasnio je Kolar naglasivši kako je trebalo puno znanja i energije uložiti da se pripreme sami tenderi za natječaje.

– Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije brine o svim ambulantama na području same županije te nastojimo razvijati jednaku dostupnost, jednaku razinu što se tiče pružanja zdravstvene zaštite u ambulantama, a i što se tiče uređenja naših prostora – navela je ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan. Dodala je kako se mogu pohvaliti da svojim pacijentima nude jednu bolju razinu, jedan bolji vid zdravstvene zaštite.

Pročelnica UO za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar objasnila je tijek nabavljanja infrastrukturnih radova i opreme te dodala kako je ovo najsloženija javna nabava koju su do sada radili zbog pregovaračkih postupaka tijekom nabavljanja infrastrukturnih radova i tri žalbe kod nabavljanja opreme.

Pročelnica UO za zdravstvo Martina Gregurović Šanjug kazala je kako je ukupna vrijednost projekta 9 826 000 kn. Od tog iznosa, 7 033 000 osigurano je iz bespovratnih europskih sredstava, a preostalih 2,8 milijuna osigurala je Krapinsko-zagorska županija, i to 992 tisuća kuna prijavom na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini, a milijun i 800 kn osigurano je iz izvornih županijskih sredstava.

m.furlan/sjever.hr 30.060.2020.

Input your search keywords and press Enter.