Now Reading:
Vrhovni sud RH odbacio prijedlog za dopuštenje revizije u predmetu JPP-a, Čačić: svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte
Full Article 2 minutes read

Vrhovni sud RH odbacio prijedlog za dopuštenje revizije u predmetu JPP-a, Čačić: svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte

Na današnjoj konferenciji za medije župan Radimir Čačić objavio je kako je Vrhovni sud RH odbio prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja za dopuštenje revizije presude kojom država treba isplatiti dug Varaždinskoj županiji za sufinanciranje izgradnje škola po principu javno-privatnog partnerstva.

U travnju 2019. godine Trgovački sud u Varaždinu donio je nepravomoćnu presudu, a u prosincu iste godine i pravomoćnu.

– Znamo da je ministrica Divjak zatražila od Vlade, uz podršku resornog potpredsjednika Štromara, i dobila odluku da od Vrhovnog suda zatraže poništenje sudskih odluka o povratu novca Varaždinskoj županiji. Kad se to dogodilo, prije nekoliko mjeseci, bio sam vrlo precizan i rekao sam da je to posljedica činjenice da se našla u prilično paničnoj situaciji, jer sam najavio kaznene optužnice za zloupotrebu ovlasti i za nesavjesno postupanje javnim novcem protiv odgovornih osoba – rekao je župan Čačić te dodao:

– Sad je Vrhovni sud o tome donio odluku, odbio je sve zahtjeve Ministarstva obrazovanja, zahtjev Vlade i riješio da su presude konačne i da o tome nema nikakve dvojbe. Odgovornost za dodatnih 5,2 milijuna koliko je do sada već zateznih kamata pada definitivno na ministricu Divjak i odgovorne osobe. Ono što me kao i uvijek veseli, svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte. Ta odluka dovodi do sljedeće koja je već najavljena, a to je da odmah nakon primitka tog novca raspisujemo natječaj za kupolom nad atrijem. To je projekt koji je potpuno spreman i već neko vrijeme čeka. Zahvaljujem se ministrici Divjak i gospodinu Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti, neozbiljnosti, a ovdje je najvažnija zloća. Ta razina zločestoće, da se trude oteti novac vlastitim građanima, to dosad nije viđeno – poručio je varaždinski župan.

cacic zupanija jpp (2)
cacic zupanija jpp (1)

m.furlan/sjever.hr 30.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.