Now Reading:
Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je u utorak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

– Od 23. lipnja kada smo imali prvog zaraženog u tzv. novom valu, u protekla 24 sata imamo još dvoje pozitivnih. Jedna osoba je iz Oroslavja, a jedna iz područja općine Budinšćina. Obje osobe pokupile su virus na području grada Zagreba i bile su u samoizolacije te nemaju veliki broj kontakata – rekao je Ferek Jambrek dodavši kako epidemiološka služba obrađuje kontakte.

– To je samo dokaz da se treba čuvati jer grad Zagreb je tu blizu, desetak tisuća naših građana svakodnevno migrira u Zagreb i na području KZŽ sigurno će biti još pozitivnih. Apelirao bih da, ako ljudi sumnjaju na covid-19, da se jave svojim liječnicima kako bi na vrijeme spriječili širenje – poručio je načelnik Stožera.

Župan Željko Kolar kazao je kako se koronavirus lagano vraća na područje županije.

– Donijeta je odluka da se u javnom prijevozu trebaju koristiti maske što mi pohvaljujemo, ali što se tiče posebnih uvjeta samog suživota s koronavirusom, mi smo još prošli tjedan napravili protokole za sve naše zdravstvene ustanove i posebnu pažnju treba posvetiti socijalnim ustanovama jer smo vidjeli što se može dogoditi ako kornavirus uđe u neku od takvih institucija – rekao je župan Kolar.

m.furlan/sjever.hr 30.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.