Now Reading:
Horvat i Vrbanec s varaždinskim gospodarstvenicima o mjerama pomoći zbog korone – brži gospodarski oporavak
Full Article 2 minutes read

Horvat i Vrbanec s varaždinskim gospodarstvenicima o mjerama pomoći zbog korone – brži gospodarski oporavak

HGK – Županijsku komoru Varaždin u utorak su posjetili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec te razgovarali s poduzetnicima o mjerama pomoći u koronakrizi.

Ministar Horvat je predstavio mjeru pomoći u skraćivanju radnog vremena te nove mjere u samozapošljavanju i proširenju poduzetničke aktivnosti.

– Vlada je stavila na raspolaganje hrvatskim poduzetnicima, u vrlo široko postavljenom segmentu, horizontalno, koji mogu koristiti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, da namirujemo 2000 kuna neto po radniku u trgovačkim društvima čija je gospodarska aktivnost u odnosu na neka druga vremena pala minimalno 20 posto – rekao je Horvat i dodao da je osigurano 3 milijarde kuna da se velik broj obrta i poduzeća zadrži u intenzivnom pogonu.

– S 10,2 milijarde eura europskih novaca, i mi uz bok Slovenije, Austrije i Njemačke, dolazimo za otprilike dvije godine tamo gdje smo stali zbog korone – naglasio je ministar gospodarstva.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a je istaknuo da je Hrvatska došla na korak do novih 22 milijarde eura raznih pomoći Europske unije.

– Ako kompariramo s iznosom koji je imala u prošlom višegodišnjem financijskom okviru od 10,7 milijardi, onda je ovo izvanredan uspjeh jer će gospodarstvenici moći dobiti duplo više potpora i gospodarski opravak trajat će kraće nego smo mislili – rekao je Vrbanec.

n.kalajdzija/sjever.hr 30.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.